Кампания за уведомяване на клиенти със задължения към държавната хазна

...
Кампания за уведомяване на клиенти със задължения към държавната хазна
Коментари Харесай

НАП ще уведомява за задължения с електронни писма

Кампания за известяван на клиенти със отговорности към държавната хазна стартират от Националната организация за приходите (НАП), оповестиха от приходната организация.

Кампанията е ориентирана към физически и юридически лица, включени в Списък на длъжниците с неуредени обществени отговорности, които ще бъдат приканвани да се свържат с обществените реализатори на Национална агенция за приходите. 

В хода на акцията до селектирани групи лица поетапно ще бъдат изпращани персонализирани електронни известия. От Национална агенция за приходите изясняват, че известията не съдържат дейни линкове или връзки и не приканват получателите да ги следват, или да дават информация. Напомнят също, че в никакъв случай не изпращат известия, в които е належащо жителите да разкриват банкова информация или персонални данни.

От приходната организация предлагат на длъжниците преди да извършат заплащане да ревизират настоящия размер на задължението с начислените лихви с персоналния си идентификационен код (ПИК) или с дипломиран електронен автограф (КЕП) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. 

От Национална агенция за приходите означават, че след използването на този прийом през минали интервали регистрират общо усъвършенстване на събираемостта. показват още, че паралелно с този метод, териториалните шефове на Национална агенция за приходите организират самостоятелни срещи с най-големите длъжници, като се разискват опциите за заплащане в къси периоди, в това число посредством издаване на позволения за неотложни заплащания, тъй че да не пострада техният бизнес и в това време в хазната да бъдат импортирани отговорностите им.

С този метод приходната организация предизвиква доброволното заплащане и осведоми лицата за отрицателните последствия, които могат да зародят при наложително осъществяване против тяхно имущество и активи, разяснява акцията заместник- изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Боряна Жилова, представена в известието. 

Информация за аргументите за включване и изискванията за изключване от листата с длъжниците, може да бъде открита в уеб страницата на приходната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР