Кампания за набиране на средства в подкрепа на община Париж

...
Кампания за набиране на средства в подкрепа на община Париж
Коментари Харесай

В Стара Загора кампания ще набира средства за Нотр Дам

Кампания за набиране на средства в поддръжка на община Париж за възобновяване на катедралата Нотр Дам дьо Пари, в която нощес избухна пожар, стартира в Стара Загора по самодейност на кмета Живко Тодоров. “В очакване на Великден пламтя сърцето и душата на Европа. Ярък знак на християнството в Европа, Нотр Дам е нейната история, памет и просвета. Всеки европеец свързва катедралата и с доста персонални моменти, страсти и прекарвания. Като кмет на актуален европейски град, показвам солидарността си към кмета на Париж и френския народ”, разгласи през днешния ден кметът Живко Тодоров.
На идната сесия на общинския съвет на 25 април той ще внесе предложение за разкриване на набирателна акция , а средствата по нея ще се внасят на това съображение по бюджетната сметка на община Стара Загора. Кампанията ще се организира взаимно с „ Алианс Франсез “ - Стара Загора. Идеята е да се покаже съпричастността на старозагорци към загубата за всички французи, Европа и света са вредите, нанесени от пожара в Нотр Дам.
Стартът й ще се даде на 22 април във фоайето на общината, където български и френски студенти ще показват разработките си от архитектурното бюро, което работи 5 дни през октомври в Града на липите. Кутии за набиране на средства ще се слагат и на и на други публични места. След края на акцията средствата ще бъдат предадени на Ерик Льобедел, дипломат на Франция в България, от кмета Живко Тодоров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР