Кампания в разгара на сезона се опитва да ни обърне

...
Кампания в разгара на сезона се опитва да ни обърне
Коментари Харесай

Кампания за опазване на морето от пластмаси


Кампания в разгара на сезона се пробва да ни обърне внимание върху замърсяването на морето и плажовете с пластмаси. За жал, попадне ли пластмаса в природата - тя остава там дълги години. С хората, организирали акцията ни среща Ладислав Цветков.

„ Тези дребни топченца се срешат на всеки плаж по света. Тези са събрани за 10 минути от плаж Аркутина. Ако се разноските по някой плаж сигурно ще ги намерите “, сподели Никола Бобчев от Институт по биоразнообразие към Българска академия на науките - Созопол

„ Освен, че упражняване заниманието си, ние и преподаваме във водата, и в действителност виждаме през последните 10 години все по-голямото замърсяване с пластмаси и от ден на ден потребление на пластмаса на плажа “, съобщи Илияна Стойлова сърф училише “Акаша”.

„ Пластмасата, която е създадена още през 50 години, към момента е на земята. Тази не се разгражда, т.е. разгражда се на дребни частици и всичко, което попадне в морето се връща на сушата. Но към момента хората не знаят толкоз доста за казуса “, разяснява Илияна Стойлова.

„ Хората не го осъзнават изцяло, само че един субект за една година генерира извънредно доста боклук “, означи Стойчо Наков Собственик на еко бизнес.

„ Много ми е забавно по какъв начин децата виждат казуса през своите очи и самия факт, по какъв начин те показват страстите си ние може да научим доста “, сподели Никола Бобчев от Институт по биоразнообразие към Българска академия на науките Созопол.

„ Фокусът пада върху децата, тъй като те са доста ангажирани с това “, добави Стойчо Наков.

„ Ние се стремим по всевъзможен метод с всевъзможни акции да покажем на хората в България, че имаме едно ужасно море и благосъстояние, което би трябвало да ценим по всевъзможни способи “, сподели Илияна Стойлова.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР