Кампания. Снимка: Специализиран сайт за имунизациите в България На Международния ден

...
Кампания. Снимка: Специализиран сайт за имунизациите в България
На Международния ден
Коментари Харесай

Героите не се страхуват от ваксини: Стартира информационна кампания за имунизациите

Кампания. Снимка: Специализиран уебсайт за имунизациите в България

На Международния ден на шегата, Министерството на здравеопазването /МЗ/, с поддръжката на „ УНИЦЕФ България “ , започват осведомителна акция за изгодата от имунизациите . Поводът е Европейската седмица на имунизациите, която по традиция се организира в последните седем дни на месец април. Целта на самодейността е да опише за какво имунизациите са значими.

През 2023 г . в България е регистриран обсег от 93% със наложителни имунизации в ранна детска възраст. Подобно покритие се регистрира за първи път след 2019 година По традиция, най-вече деца са имунизирани против вирусен хепатит и туберкулоза през първите дни от живота им.

Представително изследване за настройките на родителите по отношение на имунизационния календар на страната демонстрира, че 93,7% от тях са съгласни, че всички ваксини са значими: 91,1% са уверени, че имунизациите предотвратяват тежки болести при децата, а 88% имат вяра , че имунизациите са безвредни.

Въпреки регистрираната позитивна наклонност, за миналата година с незавършена съществена имунизация от подлежащите малчугани в страната са 1691 деца против туберкулоза; 4030 против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце и вирусен хепатит вид Б; 4406 деца против пневмококи и 4712 против морбили, епидемиологичен паротит и рубеола.

„ Ваксинирай се и влез в тима на супергероя “ е посланието, което е отправено посредством анимационния воин „ Плюсмен “, носещ името на напълно актуализирания профилиран уебсайт на инистерството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР