Кампания на Община БургасОбщина Бургас проведе първото обучение по програмата

...
Кампания на Община БургасОбщина Бургас проведе първото обучение по програмата
Коментари Харесай

Лекари учат тийнейджъри на първа помощ

Кампания на Община Бургас

Община Бургас организира първото образование по програмата “Герои на утрешния ден - научи и избави! ”, ориентирана към децата на възраст сред 12 и 14 години. По сходство на доста европейски страни, самодейността в Бургас цели да обхване всички възпитаници от 6-ти клас в общинските учебни заведения, осигурявайки им нужните познания и умения за реакция в сериозни за живота и здравето обстановки.

Програмата стартира в учебно заведение " Васил Априлов ", продължи с проява преди броени дни, в Деня на анестезиолога, и ще обхване всички учебни заведения в града.

По време на демонстрациите, доктор Борис Таблов, лекар-анестезиолог с над 15-години опит в реномирани лечебни заведения в Германия, показа съществени техники на реанимация, които е добре да бъдат познати. Вниманието на учениците беше привлечено и от представянето на избавителните техники на процедура, върху манекен, направено от доктор Стамен Пишев, лекар-кардиолог (председател на Сдружение “Младите лекари ”). Тази интерактивна част от образованието беше избрана от присъстващите възпитаници, като най-интересна – най-много поради опцията да видят, а по-късно и да опитат сами да осъществят някои от показаните им техники.

Лекарите обясниха на учениците, че най- значими в сериозна обстановка са три стъпки- да видят дали индивидът е в схващане, да се обадят на тел. 112 и да стартират да вършат сърдечен масаж.

Целта на тези извършения е на първо място да бъде преодолян първичният боязън пред необикновената обстановка и нуждата от съответна реакция, а дружно с това и да бъдат приучени децата от най-ранна възраст за бързи и верни дейности при положение, че се окажат пред сходен вид предизвикателство. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР