Кампания „Да помогнем, приятели“ в помощ на учителката Стойна Делчева

...
Кампания „Да помогнем, приятели“ в помощ на учителката Стойна Делчева
Коментари Харесай

Доброто дело: Събират пари за учителката, останала без дом с...

Кампания „ Да помогнем, другари “ в помощ на учителката Стойна Делчева от Дълго Поле започва във Facebook. Жената остана без дом след последните поройни дъждове на 28 и 29 август. В акцията се включват нейни сътрудници от главно учебно заведение „ Христо Ботев “, поданици на селото, както и учители от страната.

На 11 юли сутринта това лято, след проливните дъждове през май, юни и юли, остарялата кирпичена къща, в която живее Стойна почнала да се пука.

Чух звуците от стените, които се цепят, описа Стойна Делчева пред " Марица ". И изтичах на улицата и видях по какъв начин стените се отдалечават една от друга. Къщата стана необитаема.

Тогава се приютих в две стаички в пристройката в двора, описа още обезпокоената жена.

След проливните дъждове предходната седмица обаче остаряла кирпичена къща не издържала и се срутила – трансформирала се купчина тиня.

Стойна е сама, преди година брачният партньор й умрял.

Още същия ден другарка на учителката от Дълго поле я приютила в дома си.

От предишния ден обаче почнала акция в нейна поддръжка. Старт на самодейността дал Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в областта на просветата. Той разгласил във Facebook пост „ Да помогнем, другари “, с който кани всеки, който може да подари средства с цел да бъде закупена сглобяема къща за Стойна. Да помогнем, другари, приканват и учителите от Дълго поле.

Стойна Делчева е безапелационна, че без значение от бедствието, което я е сполетяло, тя ще стартира образователната година в своето учебно заведение в Дълго поле, показа учителката пред " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР