Кампания, чиито автори казват, че се надяват да прерасне в

...
Кампания, чиито автори казват, че се надяват да прерасне в
Коментари Харесай

Във Варна тръгва кампания Дари мебел, вдъхни живот

Кампания, чиито създатели споделят, че се надяват да прерасне в дребна нервност. Кампания, която не желае пари, а остарели мебели. Става въпрос за самодейността " Дари мебел, вдъхни живот " във Варна, оповестява Нова тв. Нейната цел е да помогне на младежи с увреждания да им даде късмет да се трудят, а и да бъдат създатели.
Техните ръце от време на време са несигурни и имат потребност от упътвания, само че с малко помощ същите тези ръце могат да основават красиви произведения. Това е акция, която дава убеденост на едни младежи с интелектуални усложнения и акомодацията им в света на можещите.

Кампанията " Дари мебел, вдъхни живот " се нуждае от остарели и ненужни мебели, които младежите да реставрират. Освен че ще се трансфорат в изящни винтидж произведения, работата оказва помощ на младежите за развиването на тяхната моторика.

С нелеката задача да разпространява акцията се е заел DJ Дамян. Идеята е известни персони да се снимат с мотото на акцията и да публикуват фотосите в профилите си в обществените мрежи.

Всеки може да се включи в акцията, като изпрати или занесе на място остарели и ненужни мебели. Засега това ще става за сметка на донора, само че създателите на концепцията търсят помощ от куриерските компании в страната или донор, който да поема разноските при доставките.

39 младежи посещават дневния център във Варна. За тях тази арт терапия е метод да покажат на обществото, че те също могат.

В края на акцията ще се провежда базар, на който реставрираните мебели ще бъдат продадени. Със събраните средства ще се закупят материали за още мебели, които младежите да трансфорат във винтидж произведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР