Камиони ще блокират София на 16 или 17 май по

...
Камиони ще блокират София на 16 или 17 май по
Коментари Харесай

Наши камиони блокират София и Брюксел

Камиони ще блокират София на 16 или 17 май по време на срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, в която ще вземат участие държавните глави. По-късно акция на наши превозвачи ще има и в Брюксел. Повод за митингите е въвеждането в редица западни страни на законодателни промени, които целят да попречат на бизнесмени от Изтока да работят свободно на общия европейски пазар. За проведените демонстрации заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на конференция в Пловдив.

" Предвиждаме огромен митинг и в Брюксел, като ще притеглим освен български превозвачи, само че и всички заинтригувани - страните на изток от Виена. В белгийската столица се надявам да работим доста мощно с превозваческите организации и синдикати, полски и чешки. Поляците са доста проведени и доста добре си бранят правата. В резултат на това за известно време Брюксел ще остане неподвижен от блокадата с камиони ", добави Джамбазки.

Той разгласи, че в програмата му под тепетата е предвидена среща с пловдивските превозвачи, които са директно наранени от готвените промени. " Това е изключително настояща тематика за Пловдив и ние ще имаме няколко срещи със притежателите и съдружниците на огромни транспортни компании, тъй като най-големият бизнес в Европейския съюз е транспортният бизнес, а най-вече заети хора има в Пловдив и най-големите компании са тук. Тук е едно от най-големите сдружения на превозвачи... Разговорът ще е със притежателите на ПИМК и с Петко Ангелов, изясни евродепутатът.

" Една от задачите на самодейността " Доходен съюз ", върху която подчертаваме, е да създадем следващата стъпка в напъните ни в Европарламента в битката с двойните стандарти, които постанова Европейската комисия. Това е настояща тематика в българското общество - както при храните и при други артикули, по този начин и на пазара на труда ", сподели Ангел Джамбазки. Той подсети за събраните до момента подписи посредством европейската гражданска самодейност за равнене на заплащането на пазара на труда в Европейския съюз (11 000 за Пловдивска област и над 200 000 за ЕС). Целта е събирането на най-малко 1 милион подписа в Съюза, което би трябвало да принуди Европейската комисия да смени политиката на двойни стандарти и да предложи на Европейския парламент да направи законодателни промени.

Джамбазки акцентира, че тематиката е изключително настояща освен по отношение на ниското възнаграждение на труда в Източна Европа по отношение на Западна, само че и предвид на готвените промени в европейското законодателство. " Запознати сме с офанзивата, подхваната посредством предлагането на президента Макрон - по този начин наречената инструкция за командированите и в частност на транспортните служащи. А това директно заплашва ползите на българските бизнесмени. Целта им е източните компании да бъдат принудени да понижат или да прекратят своята активност на западните пазари, а нашите водачи да станат наемници в техните компании. Това е повода да стартираме начинанието " Доходен съюз ". В това начинание дружно работим с полски, маджарски, чешки сътрудници, с трите прибалтийски страни, тъй като всички те имат сериозен дял в транспортния бизнес в Европа и са мощно застрашени. 

Целта е в директивата да се махнат две неща - първо, тя да важи единствено за командированите служащи, а не за тези от превоза. Защото работното място на лидера е в кабината на камиона - той не е командирован. Второто значимо нещо е да не допуснем задължението за връщане на водачите. Няма логичност в това камионът да бъде разкарван на луфт ", сподели евродепутатът. Според него е наложително в рамките на българското председателство да успеем да извоюваме отбраната на ползите на българските бизнесмени, водачи и даже строители. Промените, предлагани от Макрон, заплашва голяма част от българския бизнес. Само като водачи на тежкотоварни камиони в България са регистрирани повече от 66 000 индивида, подсети зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР