Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и

...
Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и
Коментари Харесай

Турция задържа и върна в България три камиона с пластмасови отпадъци

Камиони с пластмасови боклуци с генезис от Румъния, Полша и България престояват на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " на път към дружество за преправка в Турция . Това е открила инспекция на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора през вчерашния ден, откакто е била сигнализирана от митническото бюро в Лесово.

Според инспекцията част от камионите са минали директно през територията на България, излезли са на пункт " Лесово ", само че са били върнати от турските власт и и сега са на границата. Извършена е инспекция на всички 11 камиона и е открито, че транспортират боклуци от пластмаса за югоизточната ни съседка . Превозните средства са върнати назад, защото отпадъците не са подобаващи за импорт в Турция .
 Турция не разрешава вноса на пластмасови боклуци
Турция не разрешава вноса на пластмасови боклуци

Акция против политиката на Англия

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора е открила, че има сходство на транспортирания боклук с съпътстващата документи. След като турската страна връща камионите, следва да бъдат върнати в страната по изпращане (от където са тръгнали съответните превози).

По информация на митническия пункт в Лесово към 12 часа през днешния ден на пункта с изключение на 11-те камиона, има други 3 камиона (от Словакия, Хърватия и Румъния), които са пристигнали там през днешния ден. Към момента те са спрени, не са позволени на територията на Турция и са на паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ".

От Министерство на околната среда и водите твърдят, че отпадъкът няма да бъде изхвърлен на територията на България .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР