Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е

...
Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона, взривил се на Кримския мост, получил поръчка за превоз по интернет

Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е бил ръководен от 52-годишния Махир Юсубов. Това оповестява Life.ru, цитирайки информацията от Telegram канала h. Камионът е притежател на племенника на Махир - Самир Юсубов.

Според информацията от 6 октомври водачът на камиона не се е свързвал с околните си.

Източник от от правоохранителните органи е декларирал пред, че " водачът не е знаел за плануваната терористична офанзива ". Той получил поръчка за превозване на торове по интернет.

отбелязва, че последната спирка на товарното транспортно средство е село Стрелка, което се намира в регион Темрюк на Краснодарския край. В момента в дома на Махир Юсубов тече обиск, прецизира се и маршрутът на камиона.

От своя страна пленникът Самир, чиято благосъстоятелност е транспортното средство, пусна видеообръщение в Telegram, на което изяснява, че няма нищо общо със случилото се.

" Аз, Самир Юсубов, нямам нищо общо със случилото се на Кримския мост ", декларира младежът и също удостоверява информацията, че камионът е бил ръководен от чичо му.

" През целия си живот той се е занимавал с транспорт на товари ", изяснява още Самир. 

Междувременно стана ясно, че руският президент Владимир Путин е подписал декрет за усилване на ограниченията за отбрана на Кримския мост, енергийния мост и газопровода от Краснодарския край до Крим. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, откакто камион се взриви на Кримския мост рано денем, предава TACC.

Путин е възложил организацията и координацията на ограниченията по отбраната на моста и газопровода на Федералната работа за сигурност.

Според указа, който влиза в действие от датата на подписването, това се прави за повишение на успеваемостта на ограниченията за отбрана на транспортния преход, енергийния мост и газопровода през Керченския проток.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу пък е назначил армейски военачалник Сергей Суровикин за пълководец на Обединената група войски в региона на специфичната интервенция в Украйна, заяви през днешния ден пред публицисти представителят на военното ведомство Игор Конашенков, представен от ТАСС.

 Снимка: AP/БТА

Междувременно съветското министерство на превоза заяви, че към този момент е анулирано ограничаването за придвижване на коли и рейсове по лентите на Кримския мост, които не са били наранени от детонацията рано тази заран, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В известието на ведомството се показва, че придвижването към този момент ще бъде лимитирано до секване на правата сред Крим и Таманския полуостров.

Кримският губернатор Сергей Аксьонов съобщи в обществените медии, че тежкотоварните транспортни средства ще минават с фериботи.

Взривът срути два сегмента на едно от двете автомобилни платна и провокира огромен пожар на железопътната част от оборудването. По предварителни данни има трима починали, напомни ТАСС.

Първоначално придвижването по моста беше спряно напълно, само че към 16:00 ч. локално време още веднъж беше отворено за коли и рейсове. Очаква се довечера да се възобнови и придвижването на влакове. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР