Камион-цистерна с отработени масла се е взривил в локалното платно,

...
Камион-цистерна с отработени масла се е взривил в локалното платно,
Коментари Харесай

Има загинал при взрив на цистерна край международния булевард България в Русе

Камион-цистерна с отработени масла се е взривил в локалното платно, което се намира паралелно на интернационалния бул. " България " в Русе като има умрял. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Спешна помощ.
Сигналът е подаден към 11:00 часа, оповестиха от полицията. На място са изпратени екипи на полицията, на противопожарната работа и на Спешна помощ, които и сега са на мястото на случая. Цистерната е загасена.
Движението по интернационалния бул. не е спряно.
Няма заплаха от екологично замърсяване след гърмежа на камион-цистерна в Русе. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе Цонка Христова.
Тя изясни, че няма замърсяване на въздуха и почвата след гърмежа. Цистерната е била в развой на пълнене с минерално масло, когато е станал гърмежът. По думите й евентуално са се възпламенили резервоарите с гориво на камиона, само че това занапред ще се открива.> Снимка: Българска телеграфна агенция
Инцидентът е станал до предприятието за преправка на масла " Лубрика ". Както Българска телеграфна агенция заяви, има и умрял човек.
Кметът на Русе Пенчо Милков разяснява, че повече детайлности към този момент не могат да се дават, защото тече следствие и се прецизират аргументите за случая.
От противопожарната работа обясниха, че четири екипа са взели участие в гасенето на цистерната като огънят е бил загасен бързо.
Българска телеграфна агенция
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР