Камила, втората съпруга на принц Чарлз, който стана крал след

...
Камила, втората съпруга на принц Чарлз, който стана крал след
Коментари Харесай

Коя е Камила: Новата кралица консорт на Великобритания

Камила, втората брачна половинка на принц Чарлз, който стана крал след гибелта на кралица Елизабет Втора, не беше обичана дълго време. Сега тя ще стане кралица, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дълги години британците гледаха на Камила като на дамата, разрушила едно семейство .

Тя имаше връзка с принц Чарлз по време на брака на Уелския принц с починалата принцеса Даяна. Титлата на Камила беше предмет на голям брой диспути. През февруари 2022 година по случай диамантения си празник Елизабет Втора изрази „ откровеното си предпочитание “ втората брачна половинка на Чарлз да носи купата „ кралица консорт “ след наследяването на трона. 

Камила работеше отдадено за имиджа на английската корона години наред. С десетките си задължения на година тя се трансформира в нужен и стабилизиращ фактор за кралското семейство.

През януари 2022 година кралицата разгласи Камила за „ Дама на Ордена на жартиерата

– най-престижния медал на английското рицарство. Но беше належащо време – Камила и Чарлз подписаха брак през 2005 година – с цел да може Камила да стигне до това отличие. 

Кралицата не удостои с наличие гражданския брак на Чарлз и Камила, подписан в Уиндзор през 2005 г. 

Покойната принцеса Даяна схваща прекомерно бързо, че Камила е огромната обич на брачна половинка ѝ. Именно Даяна измисля прякора на Камила – Ротвайлера , с който любовницата на брачна половинка ѝ става известна през годините. 

Разведена, майка на две пораснали деца и баба на пет внучета, Камила е белокоса и лъчезарна жена ,

която се утвърждава постепенно в кралското семейство. Патрон на голям брой организации, тя се посвещава на сфери, които са ѝ близки – четенето, насилието против дамите. Опитва се да посещава спешните центрове колкото е допустимо по-често, поради уговорките ѝ зад граница – това споделя самата тя пред сп. „ Вог “. 

По време на пандемията от ковид Камила основа читателски клуб в Инстаграм, където даваше рекомендации и представяше създатели. 

Съпругата на новия крал, която е на 75 години, се интересува от здравословен метод на живот, от животни, обича градинарството. Чувството ѝ за дълг, възприятието за комизъм, простотата в държанието ѝ постепенно пречупиха съпротивата на британците. Днес тя е по-популярна, само че все пак остава измежду минимум обичаните членове на английското кралско семейство – съгласно социологически данни от 2022 година събира едвам 40% утвърждение. По-малко от половината британци предходната година желаеха да я видят като кралица. При все това доста от тях регистрират позитивното ѝ влияние върху брачна половинка ѝ Чарлз. 

„ Хората си дават сметка, че Камила е идеална брачна половинка .

Тя и Чарлз работят прелестно в екип “, изясни кралският коментатор Ричард Фицуилямс пред Агенция Франс Прес. 

Да бъде непрекъснато във фокуса на вниманието на медиите „ не е елементарно “ – това споделя Камила в едно от своите редки изявленията. През юли тя споделя за „ Вог “: „ Никой не обича да бъде следен и подложен на критика през цялото време… само че към този момент минах през това и не преставам да пребивавам живота си ".

Въпреки натоварената си стратегия Камила се пробва всеки ден да споделя повече персонално време със брачна половинка си .

Това може да значи просто да четат – всеки своята книга – в една и съща стая. „ Това е доста релаксиращо, тъй като осъзнавате, че сте дружно и нямате потребност от диалог “.

Родителите на Камила не са аристократи .

Баща ѝ е офицер, който напуща армията и стартира да се занимава с търговия на вино. Камила Шанд израства в Съсекс, а след това учи в влиятелни частни учебни заведения в Лондон и в Швейцария. Учи френска литература в Париж шест месеца. 

Камила среща принц Чарлз през 1971 година, защото се движи в същите обществени кръгове.

Тя е запалена по ездата – и по това наподобява на починалата към този момент Елизабет Втора. Свързана е с кралското семейство и по линия на своето потекло – прапрабаба ѝ Алис Кепъл е имала връзка с прапрадядото на Чарлз – крал Едуард Седми. 

Камила и Чарлз имат къса връзка, след което тя се омъжва за един от ухажорите си

– майор Андрю Паркър-Боулс. Чарлз пък се причислява към Кралския флот. Няколко години по-късно Камила окуражава Уелския принц да се ожени за Даяна. Чарлз се дами през 1981 г. 

Макар и двамата да са фамилни, Чарлз и Камила възобновяват връзката си.

Таблоидите разгласяват записи от техни интимни диалози. Тази „ Уелска война “ сред принца и принцесата е по едно и също време безжалостна и унизителна. 

С развода на Чарлз и Даяна през 1996 година Камила към този момент е свободна да се появява паралелно с Уелския принц .

Но гибелта на принцесата през 1997 година още веднъж хвърля сянка върху нея. 

Принц Чарлз повежда същинска акция за приемането на Камила от английското общество. Появите на Камила, която постоянно е отказвала да носи купата „ Принцеса на Уелс “ заради прекомерната съгласуваност на тази купа с починалата Даяна, са постоянно деликатно преценени. 

Приемането на Камила както от кралското семейство, по този начин и от синовете на Чарлз – принцовете Уилям и Хари – не става елементарно. 

За разлика от своите връстнички, които могат да си разрешат да се отдръпват в заслужена пенсия, Камила би трябвало да продължи своята благотворителна активност, „ колкото е допустимо по-дълго. Не можете да си тръгнете по средата “, разяснява брачната половинка на новия крал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР