Камила Ланге, която е бременна в 7-ия месец, седеше в

...
Камила Ланге, която е бременна в 7-ия месец, седеше в
Коментари Харесай

КЛИМАТИЧЕН ПРЕГЛЕД: Пожарите в Чили, дъждовете в Калифорния и сушата в Испания разпространиха болката от екстремните метеорологични условия

Камила Ланге, която е бременна в 7-ия месец, седеше в понеделник със брачна половинка си и кучето си в това, което в миналото е било техен дом в Вина дел Мар, Чили. Стотици домове в централната крайбрежна зона на южноамериканската нация бяха унищожени при пожари, които убиха минимум 112 души.

Екстремните метеорологични и климатични условия - горски пожари, суша и наводнения - взимат жертви към свят. Ето част от протичащото се сега.

— В Чили пожарникарите се борят с големи горски пожари, разпалени от горещи и сухи условия. Пожарите горят с най-голяма активност към град Виня дел Мар, където е унищожена от пламъци известна ботаническа градина, учредена през 1931 година Няколко квартала в източния завършек на известния плажен курорт с 300 000 души бяха погълнати от пламъци и пушек, блокирайки някои хора в домовете им.

— В Калифорния втората от цялостните с влага атмосферни реки се прицелва в Южна Калифорния, отприщвайки кални свлачища, наводнявайки пътища и прекъсвайки електроз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР