Камерите за видеонаблюдение стават все по-модерни, практични и достъпни като

...
Камерите за видеонаблюдение стават все по-модерни, практични и достъпни като
Коментари Харесай

5 иновации при камерите за видеонаблюдение


Камерите за видеонаблюдение стават все по-модерни, практични и налични като цена
(снимка: CC0 Public Domain)

Преди време камерите за видеонаблюдение бяха просто инсталирани устройства, чиято единствена функционалност беше да обгръща зоната пред тях и да записва изображението. С годините тази технология остава съвсем непроменена, макар огромния софтуерен прогрес, само че това публично стартира да се трансформира.

Все повече консуматори се насочват към системите за видеонаблюдение, освен, с цел да следят офиса си, само че и с цел да защитят дома си и най-близките си хора.

Като доказателство ще ви представим 5 нововъведения при, които улесниха всекидневието на милиони семейства.

1. 360 градусов обсег на снимане

Камерите за видеонаблюдение стават все по-модерни и практични. Вече няма да изненадате никого с високо качество на картината – резолюции като HD, Full HD, даже и  UltraHD се смятат за наложителни. В днешно време обсегът на снимане е от голямо значение. Голяма част от предлаганите модели на пазара са с 360 градусов ъгъл на снимане, което разрешава да се обхване оптимално добре следеният обект и да не се пропусне нито една зона. Разбира, се подобен тип камера би била потребна, в случай че имате опция да я поставите в средата на помещението, което наблюдавате, с цел да може да се възползвате оптимално от функционалността 360 градусов обсег.

2. Нощно виждане

Каква е изгодата от камерата за видеонаблюдение, в случай че имате ясна картина единствено на дневна светлина? Функцията за нощно виждане даде на потребителите камери, чието качество на снимане е също толкоз положително в тъмното, колкото и на дневна светлина. За да имат видимост и през нощта, в камерите се слага инфрачервен датчик.

Друг плюс на тези камери е, че са проектирани да устоят и в сурови метеорологични условия, с помощта на устойчивото им външно покритие. Така че без значение от дали вали или е мрачно, потребителите постоянно ще получават висококачествена картина.

3. Свързване на камера към телефон

В наши дни подвижността, съчетана с удобството, е от извънредно значение, заради забързаното всекидневие, в което живеем. Все по-голяма част от устройствата имат функционалност за директна връзка с телефона посредством мобилно приложение. Независимо от повода, заради която сте закупили камерата за видеонаблюдение, ще имате възможност  да „ надникнете ” в обекта, който наблюдавате единствено с един клик.

Чрез приложението за телефон освен ще може да наблюдавате дома или офиса си, само че и да управлявате самата камера за видеонаблюдение, като единствено с едно плъзгане ще можете да я завъртате в разнообразни направления.

4. Слънчева сила и камерите за видеонаблюдение

Намаляването на електрическата сила, употребявана от семействата и промишленото съоръжение, е идея, върху която работят учени и инженери по целия свят.

Слънчевата сила и слънчевите панели се вкарват в разнообразни промишлености. Една от обещаващите разработки са безжичните камери за видеонаблюдение, захранвани посредством слънчева сила, които не изискват електрическо зареждане, защото се зареждат от слънчеви панели.

Тези смарт устройства са снабдени с мощни акумулатори, които им разрешават да генерират електричество, даже в дъждовните дни, защото светлината минава през облаците, а с цел да работи и през денонощието, слънчевата камера употребява насъбраната сила денем

5. Засичане на придвижване

Детекторът за придвижване е невероятна функционалност, която може да се вгради във всяка камера за видеонаблюдение. Това важи както за аналоговите, по този начин и за IP камерите за видеонаблюдение.

И по този начин, по какъв начин работи датчикът за придвижване във видеокамерите и какво се случва, когато се употребява тази алтернатива?

Целта на този датчик е много елементарна и разбираема. Ако в полезрението на камерата за видеонаблюдение има движещ се обект, устройството го засича, което може да провокира няколко вероятни реакции. Зрителното поле на камерата е разграничено на пиксели – това са дребни точки върху екрана, които дружно сформират изображение. Ако кола или човек минава през полезрението на камерата, това е неочаквана и безредна смяна в пикселите и затова тази неочаквана смяна се преглежда като събитие, за което би трябвало да се алармира.

Тази функционалност е извънредно потребна, защото ще получите уведомление непосредствено на вашият смарт телефон, при засичане на тон или придвижване.

В днешно време камерите за видеонаблюдение са извънредно налични – освен ценово, само че и не изискват толкоз огромни механически знания, с цел да бъдат инсталирани. Така че, без значение дали притежавате многоетажна вила, едностаен апартамент или дребен фамилен бизнес, тези смарт устройства ще ви свършат работа при всяко едно състояние.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР