Камерите на тол системата вече разполагат със софтуер, който може

...
Камерите на тол системата вече разполагат със софтуер, който може
Коментари Харесай

СПОКОЙНО! Глоби от тол камерите най-рано през март

Камерите на тол системата към този момент разполагат със програмен продукт, който може да открива междинната скорост, само че санкции на база тези данни ще могат да се постановат най-рано след към 4 месеца. Това се разбра от изявление пред Българска национална телевизия на шефът на " БГ тол " Георги Темелков.

Той изясни, че преди да стартират да се изпращат санкции, камерите би трябвало да бъдат сертифицирани от института по метрология. Нужни са и промени в Закона за придвижване по пътищата, които да постановят, че санкции за превишена скорост могат да се постановат и от камерите на тол системата.

Към момента " БГ тол " разполага с 295 камери, способни за засичат междинната скорост.

Това ще става, като софтуерът проучва времето за изминаване на права сред две камери и го съпоставя с това, което би трябвало да се реализира при съблюдаване на рестриктивните мерки.

Големият плюс на камерите е, че работят непрекъснато и покриват всички най-основни пътни артерии в страната.

Темелков уточни, че по време на тестванията на тази функционалности на тол камерите при 250 прекосявания са засечени към 45 нарушавания със междинна скорост от 120 км/ч.

Към момента " Пътна полиция " разчита на малко над 200 преносими и неподвижни устройства за надзор на скоростта.

В момента главната функционалност на камерите на тол системата е да наблюдават дали притежателите и ползвателите на моторни транспортни средства са заплатили за прилагане на републиканските пътища. Освен това може да се следи и дали по пътищата не се движи техника, която няма право да ги употребява.

Системата на Националното тол ръководство следи още трафика, тапите по граничните пунктове и натоварването на осите на всяко моторно транспортно средство. Софтуерът оказва помощ и с информация за зимното разчистване на пътищата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР