Камерън Нори през днешния ден излезе на корта в Мадрид

...
Камерън Нори през днешния ден излезе на корта в Мадрид
Коментари Харесай

Мадрид: Нори издържа на бомбардировката на Иснър; Гофен си уреди среща с Надал

Камерън Нори през днешния ден излезе на корта в Мадрид за дуела си от втори кръг против Джон Иснър, който е троент четвъртфиналист от шампионата. Британецът показва много положително напредване върху землената настилка, което му помагаше да се оправя с топовните форхенди на колоса. Нори съумя да резервира по-висок % на успеваемост при личен сервис в хода на мача и закономерно се поздрави с успеха след 6:4 6:7(5) 6:4. Във етапа на осминафиналите за международния номер 11 следва конфликт в тежка категория против един от любимците за купата в лицето на Карлос Алкарас.

Иснър започва стремително, като си завоюва пробив в откриващия гейм на дуела, до момента в който противникът му изпитваше компликации с настройването на мерника. Постепенно британецът стартира да привиква към изискванията на корта и наложи своята игра, основаваща се на добра разновидност сред форхенд и бекхенд, което му разреши да осъществя брейк за възобновяване на паритета, а в последвалите минути стигна и до нов пробив, с който записа дебютния сет на сметката си.

Във втората част превъзходството на сервиращите бе най-видна, като единствената опция за брейк бе пред международния номер 11, но американецът я отрази и разумно станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм водачеството постоянно се менеше, само че Иснър до последно остана по-уверен в отиграванията си и съумя да оползотвори първия си сетбол, с цел да изравни общия резултат в срещата.

Решителната част се развиваше аналогично на миналата, само че привидно ненадейно в петия гейм 208-сантиметровият тенисист позволи спад, от който незабавно се възползва деветият подложен, с цел да пробие. Нори поел по победоносния път играеше с голямо ентусиазъм в моментите на начален удар и не даде никакви шансове на своя съперник, като стигна до крайния триумф в конфликта след 2 часа и 15 минути.

Norrie overcomes Isner, Evans fights back to beat Bautista Agut: " Cameron Norrie and Dan Evansu0027 wins at the Madrid Open made it three British men in the last 16 of an ATP Masters event for the first time ever. Norrie and Evans both had to battle for…
— you-betterknow (@BetterknowYou)

В по-късен мач от програмата за днешния ден в испанската столица на корта видяхме някогашния четвъртфиналист от конкуренцията Давид Гофен, който потегли от пресявките тази година, и стигна до дуела си с Ботик ван де Зандсхулп от втори кръг на шампионата. Срещата основно се градеше към продължителни разигравания от дъното на корта, в които постоянно победител излизаше белгиецът. Друг значим фактор от представянето на някогашния представител на топ 10 беше мощната му игра в моментите на ретур, заради което осъществя доста повече пробиви и победи след 6:4 6:2. В осминафиналите на шампионата Гофен го чака конфликт с краля на клея - Рафаел Надал, което е едно от най-големите тествания за всеки тенисист.

Leaping into the third round
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР