Камерън Нори е един от играчите в най-добра моментна форма

...
Камерън Нори е един от играчите в най-добра моментна форма
Коментари Харесай

Седмица след успеха над Джокович: Музети сломи световния №13 и е на 1/4-финал в Барселона

Камерън Нори е един от играчите в най-хубава моментна форма от началото на сезона що се отнася до играта на алена настилка. Британецът доближи до финала в Буенос Айрес, а след това детронира Карлос Алкарас от трона в Рио де Жанейро. И въпреки да претърпя лек спад във формата си, отпадайки изненадващо рано от Мастърса в Монте Карло, 13-ят в света се завърна още веднъж към успехите на клея на шампионата в Барселона. Нори нямаше проблеми против квалификанта Павел Котов в откриващия си конфликт, с цел да си обезпечи дуел против Лоренцо Музети. Италианецът изпрати една сполучлива седмица в Княжеството и без подозрение бе натрупал спомагателна убеденост, откакто сервира една от изненадите, отстранявайки международния номер 1 Новак Джокович по пътя си към четвъртфиналите. Днес обаче по-добрият беше точно 20-ят в света, който се поздрави с крайния триумф след поврат - 3:6 6:4 6:1.

Срещата стартира с леки съмнения и от двамата сложени състезатели, които изпитваха усложнения в това да намерят верния темп, като това докара до бърза замяна на пробиви. В идващите минути Музети бе този, който имаше самодейността на своя страна, само че младокът пропусна да накаже противника си за повторно в хода на сета. Изглежда тези пропилени благоприятни условия от световния номер 20 се оказаха разковничето в дебютната част, защото Нори изигра съвсем съвършен гейм на ретур от 30:0, с цел да се озове във водеща позиция, а до края завоюва всичките си точки на лично подаване, доближавайки се по-близо до крайната победа.

С настъпването на втората част Музети показва усъвършенстване в представянето си и наподобява се бе отърсил от грешките, които направиха разликата в предходния сет. Въпреки че изравни силите на корта италианецът не успяваше да сложи под съществено напрежение другояче играещият чудесно от началото на мача британец, който към момента имаше надзор над протичащото се. Поставеният под номер 7 в схемата нито един път не се изправи пред заплахата да бъде продънен, а за сметка на това в самия край даже получи опция да лиши конфликта от конспирация, само че първенецът от Хамбург обезврежда и двете брейк точки, повеждайки с 5:4. Противно на събитията обаче, последваха първите мигове на пропукване от страна на левичаря след съвършено извършени точки от страна на Музети, който трансформира в пробив още първата си опция, с цел да докара развръзката до решителна част.

Италианецът се намираше в напредък при започване на третия сет и доста бързо наложи темпото си. Представителят на идната генерация загуби единствено една точка в първите два гейма, преди да поведе с 3:0, поставяйки в самобитен нокдаун Нори. По-високоранкираният от двамата изглеждаше лишен от каквито и да е хрумвания и въпреки да завоюва идващото си подаване, то Музети довърши започнатото със жанр, гарантирайки си място във етапа на четвъртфиналите.

Lorenzo Musetti continues his good clay form, beating Cam Norrie 3-6, 6-4, 6-1 to reach the QFs in Barcelona.

He will face Sinner for a 2nd consecutive Friday.

Pretty sure he will do at least a bit better this time.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР