Камера за видеонаблюдение е заснела отвличането на криптокраля Александър Алтънбашев,

...
Камера за видеонаблюдение е заснела отвличането на криптокраля Александър Алтънбашев,
Коментари Харесай

Камера заловила момента на отвличане на Алтънбашев

Камера за видеонаблюдение е снимала отвличането на криптокраля Александър Алтънбашев, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

Похищението стана в понеделник, а сестра му Теодора подала сигнал часове по-късно.

Основната версия на полицията е, че търговецът на криптовалута е бил похитен, с цел да му бъдат изпразнени сметките, в които държал милиони евро в биткойни. Както към този момент стана ясно, Алтънбашев е държал паролите за тях в сейф в огромна банка в София.

Извикан
Сестрата на 37-годишния компютърен познавач го закарала по негова молба на среща с човек пред кино „ Арена “ в кв. „ Младост “ сутринта в неделя. Той споделил, че ще пътува за Пловдив. Камери в региона обаче запечатали по какъв начин мъже го натикват принудително в баровско ауди, след което автомобилът потегля към града на тепетата, споделят от следствието.

Клетките на мобилния телефон на Алтънбашев също удостоверили посоката на отдръпване, като били прихванати и в региона на Бистрица и Плана планина. От телефона на криптокраля били изпратени часове по-късно 3 есемеса към Ивайло Борисов - Ториното, който беше обвиняем по делото „ Фирмата “ за дрога дружно със Златко Баретата. Стана ясно, че след обява на електронна медия, Ториното самичък е отишъл в Столична дирекция на вътрешните работи да бъде разпитан. Той обяснил, че е в другарски връзки с Александър и даже се интересувал от бизнеса с криптовалута.

Паролите
Разследващи подозират, че Алтънбашев е бил извикан на срещата пред киното в „ Младост “ от прочут човек, с цел да го подмамят. Целта съгласно главната версия на закононарушението е да му бъдат взети парите. По оперативни данни се подозира, че зад дръзкото отвличане на криптокраля стои група, близка до Вальо Бореца, който лежа в пандиза последно за опита за убийството на Марто Лудия, само че беше разследван и за присъединяване в „ Наглите “. Силоваците, направили отвличането, се счита, че гравитирали към него след стартирането му от пандиза предходната година. Според проверяващите мъжът с мотористка каска, който бил засечен да отключва жилището на Александър в кв. „ Борово “, е търсил вътре „ ключовете “ от виртуалните портфейли на Алтънбашев, за които той твърдял, че са на флашки. Според антимафиоти в закононарушението с криптокраля задачата не е откуп и подобен досега не е пожелан, а парите в сметките му.

Осъдиха го за Марто Лудия: Закопчаха Янев в акция Килърите 2
Валентин Янев - Бореца беше задържан зрелищно през 2013 година в акция с кодовото име „ Килърите “ 2. Тогава от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата споделиха, че бандата е за мокри поръчки, грабежи и побои, а неин главатар е Бореца. Групата беше обвинена за редица разстрели, измежду които и този на краля на крадците Йордан Цонков - Джиджи. Преди години Вальо Бореца беше задържан и като част от бандата за отвличания „ Наглите “, само че там не беше потвърдена съпричастността му към убийствата на Сапата и Кокошката. Янев получи обаче дефинитивно 17 години затвор за опита за ликвидиране на Мартин Първанов - Лудия. След като излежа близо 10 години в пандиза, Бореца беше пуснат предварително предходната година. С двете ръце за него се подписали психолози и администрацията на пандиза, съгласно които Валентин се е поправил и е станал нов човек.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР