„Каменно сърце“ подхожда на Гал Гадот в не толкова прекрасен шпионски трилър

...
Самосъзнателно усилие да се изгради шпионски франчайз около Гал Гадот,
Коментари Харесай

Самосъзнателно усилие да се изгради шпионски франчайз около Гал Гадот, „Каменно сърце“ играе като „Мисията невъзможна“ на бедна жена, като най-вече осуетява дори невероятната харизма на звездата. Въпреки силните екшън моменти, разпръснати през двата часа, този филм на Netflix играе като безобидно, но безжизнено допълнение към функцията „Може да ви хареса“, което, уви, вероятно няма да ви хареса.

Почти като риф от списание Mad за комикса „Шпионин срещу шпионин“, полуинтригуващата предпоставка представя Гадот като Рейчъл Стоун, представена като „агент бебе“ в британската MI6, чиято работа е да седи в микробуса и да предоставя информация на закоравелите полеви оперативни работници. Както се оказва обаче, Стоун наистина е смъртоносен агент за сенчеста група, известна като Хартата, шпионска мрежа, която е просто легенда сред нейните колеги от MI6, работеща за преодоляване на заплахи с помощта на високотехнологичен AI, известен като Heart.

Идентифицирани само с имена на карти за игра (Jack of Hearts и т.н.), контактите на Стоун в Хартата включват нейния властен шеф (Софи Оконедо) и умел технологичен маестро („Армията на крадците“ Матиас Швайгхьофер), който подава информация в ухото й незабавно факторизиране на вероятностите на устройство, което съществува някъде между „Доклад за малцинството“ и сериала на CBS „Лице от интерес“.

Цялата тази дейност, разбира се, се извършва тайно от крак екипа на Стоун в MI6 – под ръководството на Паркър (Джейми Дорнан, няколко години отстранен от службата му „Петдесет нюанса сиво“) – който се озовава на опашката на квалифициран хакер („RRR's ” Alia Bhatt), който успява да проникне в комуникационния им апарат по време на 20-минутна последователност преди кредита, която се развива в италианските Алпи.

Пол Реди, Гал Гадот, Джейми Дорнан и Джинг Луси в "Каменно сърце." Пол Риди, Гал Гадот, Джейми Дорнан и Джинг Луси в "Каменно сърце". Робърт Вигласки/Netflix

Точно в тази точка „Каменно сърце“ прави неочакван обрат, който предлага повече надежда за филма, честно казано, отколкото предлага; по-скоро ситуацията се превръща в малко заплетена игра на шпионин срещу шпионин срещу шпионин, като същевременно прави питстопове в различни международни локали и позволява на Стоун да наложи значително наказание, както и да го понесе.

Режисиран от Том Харпър (чийто последен опит за стрийминг, „The Aeronauts“, също не остана във въздуха), „Каменно сърце“ се възползва от присъщата симпатия на Гадот – безмилостен агент, обременен от, да, сърце – без да носи достатъчно отличителен елементи към това упражнение, за да го накарате да се почувства много повече от „мисия“ wannabe.

Поне предишното изпълнено с екшън начинание на Гадот за Netflix, „Червено известие“, внесе игривост и хумор в този добре изтъркан жанр. За разлика от това, дори и най-забележителните хапки тук – един комплект върху и около дирижабъл идва на ум – едва ли оправдават консумирането на цялото нещо.

Разбира се, никой няма монопол върху този вид трилър и Гадот е поразителен герой, дори когато е обикновен смъртен, който не може да отклонява куршуми. И все пак структурата на „Каменно сърце“ не помага, като започва от средата и предоставя малко предистория, за да отдели Стоун от много други кинематографични шпиони.

И накрая, филмът изглежда като още един филм, съшит заедно от части на други. По тази мярка, дори ако сърцето му е на правилното място, другите парчета са тези, които се чувстват малко неспособни.

Премиерата на „Каменно сърце“ е на 11 август по Netflix. Той е с оценка PG-13.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР