Камбоджа е готова за повторно отваряне и нов начин на

...
Камбоджа е готова за повторно отваряне и нов начин на
Коментари Харесай

Камбоджа е готова за нов начин на живот след успех с ваксинирането

Камбоджа е подготвена за наново отваряне и нов метод на живот, съобщи министър председателят Хун Сен, откакто страната реализира имунизационните си цели, съобщи Ройтерс.

Близо 86 на 100 от 16-милионното население на страната е имунизирано. Два милиона души са получили към този момент бустерни дози, за през днешния ден е планувано да стартира имунизация на 300 000 възпитаници, навършили 5-годишна възраст. Равнището на имунизация в Камбоджа е едно от най-високите в Азия, сравнимо с това на Сингапур.

Премиерът Хун Сен сподели, че е време страната да се върне към нормалния си темп и разгласи " цялостно отваряне във всички сфери ", само че и нов метода на " живот с вируса ".

Камбоджа е отбелязала над 118 522 случая на заразяване, от които 2788 са приключили със гибел. Повечето от случаите бяха регистрирани тази година.

Една от най-бедните страни в Азия получи доста похвали за триумфа си с бързото имунизиране.

Премиерът заяви, че държавното управление разполага с 10 милиона дози ваксини, които да бъдат употребявани като бустерни и е поръчало още.

През уикенда Камбоджа отвори още веднъж театрите и музеите, защото новите случаи понижиха. От края на този месец се отварят още веднъж за имунизирани туристи и три обекта, които ще изискват единствено петдневна карантина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР