КамАЗ ще се занимава с разработка и серийно производство на

...
КамАЗ ще се занимава с разработка и серийно производство на
Коментари Харесай

КамАЗ пуска интелигентен кросоувър на стойност под 10 000 евро

КамАЗ ще се занимава с разработка и серийно произвеждане на електрически образован кросоувър на стойност под 10 000 евро. Разработването на компактния електромобил се реализира и с напъните на Санкт Петербургския политехнически университет, а колата е във заключителен стадий. Премиерата на градския автомобил е планувана за 10 декември.

Вестник " Известия " съумя да беседва с ректора на Университета Андрей Рудски и заместник-ръководителя на центъра за софтуерни разработки Олег Клявин. Събеседниците обявиха, че електрическият автомобил с кодовото име Kama-1 е съвсем подготвен за всеобщо произвеждане, а тестванията на прототипа на градския автомобил ще приключат при започване на декември.

Тъй като индустриалният сътрудник на Университета е КамАЗ, може да се допусна, че автомобилният цех в Челни ще се заеме със серийното произвеждане, а дилърската мрежа на марката - с продажбата на готовите артикули.

Разработчиците назовават ​​електрическото транспортно средство Kama-1 образован кросоувър, ориентиран към всеобщия пазар, отбелязвайки високия му луфт и късите му надвеси. По отношение на размерите, електрическият автомобил ще бъде малко по-голям от Oka: предстоящата му дължина е единствено 3.4 метра, а ширината му е 1.7 метра. Няма фотоси от интериора, само че е ясно, че кабината е предопределена за четирима възрастни пасажери, като е обезпечен и дребен багажник.
патентното изображение на електрическия автомобил Kama-1  КамАЗ пуска образован кросоувър на стойност под 10 000 евро

Техническите детайлности за електрическият тракт са нищожни. Известни са единствено потенциалът на главната батерия (33 киловатчаса), автономността (до 300 километра) и динамичните характерности (0-60 километра в час за 3.0 секунди, оптималната скорост - 150 километра в час)... Но се показва нещо доста значимо - електрическата кола ще може да работи при температури до минус 50 градуса по Целзий.

Дизайнът планува инсталирането на разнообразни акумулаторни кафези, само че доставчикът на основния съставен елемент на електрическото транспортно средство не е посочен. Пресслужбата на КамАЗ акцентира, че множеството от съставените елементи на Kama-1 са създадени в страната, само че има елементи от водещи европейски и азиатски производители на коли.

Сред преимуществата на първия съветски електромобил са бързото зареждане (до 70 % за 20 минути) и ниската цена. Базовата версия на Kama-1 ще коства 1 милион рубли, а като се вземат поради 25 % държавни дотации за закупуване на електрически коли от локално произвеждане, началната цена може да падне до 750 хиляди рубли, което е равно почти на към 8 300 евро.

Очаква се прототипът на електрическото транспортно средство Kama-1 да бъде показан на 10 декември в Москва на ревюто VUZPROMEXPO-2020. След ревюто прототипът ще бъде предаден на индустриалния сътрудник на плана - КамАЗ. Интересното е, че университетът твърди, че продажбите на електрически коли Кама-1 може да стартират още през 2021 година, макар че КамАЗ разгласи други дати преди два месеца - не по-рано от 2024 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР