Камарата на строителите в България също поиска оставката на регионалния

...
Камарата на строителите в България също поиска оставката на регионалния
Коментари Харесай

И Камарата на строителите поиска оставката на регионалния министър Виолета Комитова

Камарата на строителите в България също изиска оставката на районния министър Виолета Комитова. Това се показва в позиция на Камара на строителите в България /КСБ/, изпратена до медиите.
Още по темата
В позицията се показва безапелационна поддръжка към сътрудниците им от Българска браншова камара " Пътища ", които на 8 октомври 2021 година организираха трети народен митинг.

В позицията се показва неразбиране и отвращение от държанието на управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството, което е поканило на среща притежатели на компании и по-късно не се е явило на нея.

" Няма да разясняваме казаното по този мотив от служебния районен министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да й обърнем внимание, че е неприемливо отрасловият министър да не знае какъв брой строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в общественото пространство арх. Комитова " хвърля " числа и понятия, които явно не схваща ", се показва в позицията.

От КСБ напомнят, че поддържат единствения в страната Централен професионален указател на строителя и съгласно информацията в него към края на август т.г. в регистъра са вписани 6348 компании в другите категории. Членуващите в ББК " Пътища " са и наши членове, както и още стотици компании, свързани с пътното строителство, се декларира в позицията.

Малко по-рано в телевизионно изявление служебният районен министър Виолета Комитова съобщи, че " в Агенцията на труда не се виждат всеобщи уволнения и съкращения в строителни компании, тъй като рецесията не засегна строителния отрасъл. Тези, които споделят, че нямат заплати, би трябвало да се показват и да кажат от кои компании са ".

Тя разгласи, че към този момент е отправила покана към притежателите.

" Вечерта от браншовата камара ми отговори: " Вие със притежателите няма да се срещате, компаниите си имат шефове, има си и браншова организация ". Бях предизвестена, че те няма да се появят, а ще се появи браншовата камара. От понеделник ще преговаряме единствено със притежателите на компании. Разговорите ще бъдат открити, ние ще си уредим връзките, само че би трябвало да има разговор ", означи Виолета Комитова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР