Камарата на строителите в България (КСБ) обявява национални протестни действия

...
Камарата на строителите в България (КСБ) обявява национални протестни действия
Коментари Харесай

Камарата на строителите се присъединява към протеста на ББКП

Камарата на строителите в България (КСБ) афишира национални протестни дейности взаимно с ББКП в отбрана на  ползите на българския строителен отрасъл. Това реши на съвещание през днешния ден разширеният Управителен съвет на браншовата организация. 

Решението е вследствие от влошаващото се положение на бранша и неглижирането от страната на институциите на  сериозните проблеми, пред които той е изправен и за които КСБ сигнализира повече от година, само че резултат няма. Протестът стартира утре в 9,00 ч пред Народното събрание, както и в страната.

„ Ескалиращите цени на материалите и суровините и неприемането на индексация, бавенето на разплащания за осъществени действия и неналичието на вложения в строителството слагат компаниите в неспособност да действат обикновено и да извършват своите задължения “, се показва в позицията.

„ КСБ неведнъж сезира виновните институции – министерства, Народното събрание, политически партии. Проведохме десетки срещи, на които получавахме уверения за поддръжка, само че все още резултат няма. С всеки ден обстановката в бранш „ Строителство “ се утежнява. Не единствено дребните, само че и междинните и по-големите компании са на ръба на оцеляването. Считаме, че явно този метод на връзка с виновните институции е изчерпал своите благоприятни условия. Проблемите на един от основните за стопанската система на страната сектори се неглижират и очевидно не са приоритет “, се споделя още в документа.

„ Ежедневно компании преустановят активността си, а стотици хора към този момент са без работа. Потърпевши от тази безотговорна политика са и всички български жители, които ще бъдат лишени от съвременна европейска инфраструктура и полагащото им се качество на живот. Липсата на индексация ще докара до несъблюдение на плановете по европейските стратегии, връщане на средства и загуба на милиарди за страната, както и до загуба на работни места и растеж на безработицата. Това не може да продължава! “, написа още в позицията. В нея са посочени и настояванията на КСБ:

1. Справедлива индексация в този момент!

2. Незабавно намиране на решение за разплащане на дължимите към строителните компании суми.

3. Рестарт на капиталовата интензивност и строителството в цялата страна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР