Камарата на строителите в България (КСБ) категорично се противопоставя на

...
Камарата на строителите в България (КСБ) категорично се противопоставя на
Коментари Харесай

Камарата на строителите в България с позиция срещу КАБ и КИИП

Камарата на строителите в България (КСБ) изрично се опълчва на зачестилите „ сензационни “ изказвания, изразявани в общественото пространство, от представители на управленията на Камарата на архитектите в България (КАБ) и Камарата на инженерите в капиталовото планиране (КИИП).

В изказванията си двете организации настояват, че инженерингът е „ извънредно порочна процедура “. Изказване, напълно неподкрепено с доказателства и обстоятелства.
Ръководството на КСБ акцентира, че инженерингът при публичните поръчки в строителството е европейска процедура, потвърдила своите преимущества.

Категорично заявяваме, че браншовите камари би трябвало да се поддържат и да приказват между тях. За КСБ обаче управлението на Камарата на архитектите в България към този момент я трансформира в политическа организация. Именно по тази причина питаме: „ Защо и какви ползи стоят зад тези офанзиви?” За нас това към този момент не е въпрос. Считаме отговорa за явен.

Диверсионната акция от архитекти без архитектура, които желаят да станат политици без политическа просвета, не може да продължава. Канибализмът е действие, което не се поддържа от нито една вяра. Въвличането на управлението на КАБ в политически борби изяжда работещите бюра и вреди на цялата колегия.

За КСБ проектантите се разделят на два типа:
Работещи бюра, за които формата и типът на инженеринга не им пречи, с цел да свършат работата си професионално.
Школувани бюра, за които менажирането на план без наличие е съществена активност, защото основополагащо за тях е да вземат комисионни и да посочат императивно подизпълнители.

Ако това е методът, предпочетен от нелегитимните архитектурни бюра – да генерират средства от избрани подизпълнители, с цел да финансират политическа кариера и развиване, то инженерингът в действителност им пречи.

КСБ е безапелационна, че способите и тактиките на тези „ архитекти “ са явни и безотговорни. Браншовите организации имат доста по-сериозни провокации, касаещи работата им, в сравнение с включването им в политически акции. Всяка камара е обществена и би трябвало да е знак на нещо. За нас управлението на КАБ е знак на очернящ пиар, който цели да извлече политически дивиденти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР