Камарата на строителите иска среща с Европейската служба за борба

...
Камарата на строителите иска среща с Европейската служба за борба
Коментари Харесай

Камарата на строителите иска среща с ОЛАФ

Камарата на строителите желае среща с Европейската работа за битка с измамите ( ОЛАФ) поради разпространение на подвеждаща информация обвързвана с изразходването на европейски средства.

От камарата упорстват за среща с шеф на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) Виле Итала,като акцентират, че сходни информации уронват престижа на българския строителен отрасъл и подкопава доверието в българските и европейските институции.

От КСБ са безапелационни, че постоянно са спазвали прецизно законите в страната и са работили за основаване на почтена и транспарантна конкурентна среда в сектора.

По думите им в медийните офанзиви против тях прозират политически интерес и.

 Строителите упрекнаха Елена Йончева в набеждаване, желаят оставката й
Строителите упрекнаха Елена Йончева в набеждаване, желаят оставката й

Ако не последва реакция, те ще свикат протести…

Според тях уеб страниците работещи с неразбираемо и непрозрачно финансиране, популяризират обществено подправени вести против водещи строителни компании, построили едни от най-мащабните инфраструктурни планове, огромни работодатели и данъкоплатци.

Членовете на камарата считат, че обвиняванията против строителните компании за некачествено осъществяване и неяснота на публични поръчки са прераснали в обвинявания за злоупотреби с евросредства и са минали всички граници.

 За техническа експертиза на проблематичните пътища упорства Българска социалистическа партия
За техническа експертиза на проблематичните пътища упорства Българска социалистическа партия

Да се извърши от самостоятелна европейска лаборатория

Те акцентират, че операцията е настъпила с внасянето на " петиция за без значение следствие и заледяване на еврофондовете ", на уеб страницата " Биволъ ".

От КСБ смятат, че всички контракти по европейските стратегии са осъществени и завършили законосъобразно , под контрола и одита на българските и европейските институции.

По думите им това не е първата петиция с оклеветяващи и не отговарящи на истината изказвания на въпросния уебсайт.

 Цацаров изиска имунитета на Марешки, Йончева и още 4 депутати Обновена
Цацаров изиска имунитета на Марешки, Йончева и още 4 депутати

Социалистът Георги Михайлов дава имунитета си

т КСБ показват и своето предпочитание за взаимни начинания свързани с прозрачността при усвояването на европейските средства.

Според показаните данни от камарата публично записаните компании в Централния професионален указател на строителя са близо 510 0, в това число непознати компании, в които са заети над 250 хиляди души.

Припомняме, че депутатът на Българска социалистическа партия Елена Йончева дружно със свои сътрудници, внесоха искане в АПИ за техническа експертиза на проблемите пътища в страната.

След това от камарата на строителите в България обявиха, че обвиняванията на депутатката против строителния отрасъл са политическа офанзива.

От браншовата организация настояха за оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, " които стоят зад настояването за експертиза с внушението, че от българските автомагистрали се краде ".

На 8 ноември основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на Йончева, Марешки и още четирима депутати.

Веднага след оповестението на информацията депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов съобщи в коридорите на Народното събрание, че се отхвърля от имунитета си.

Последва го и Елена Йончева , която пък дефинира дейностите на прокуратурата като политическо гонене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР