Камарата на представителите в Конгреса на САЩ ще гласува помощта

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ ще гласува помощта
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува в събота помощта от милиарди долари за Украйна и Израел

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати ще гласоподава помощта за Украйна, Израел и Индо-тихоокеанския район още тази събота, заяви през днешния ден нейният ръководител Майк Джонсън, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Агенцията означи, че гласуването ще се състои повече от два месеца откакто пакетът с военна помощ беше признат от Сената.

Комисията по бюджетните заеми в Камарата на представителите на американския Конгрес показа законопроекта, който ще обезпечи 60,84 милиарда $ за посрещане на военновременните потребности на Украйна и ще подкрепи районните сътрудници при отговора им на съветската инвазия, като към 23,2 милиарда $ от тази сума ще бъдат употребявани за попълване на запасите на Съединени американски щати от оръжия и военно съоръжение.

Законопроектът за Израел е на обща стойност 26,38 милиарда $ и включва както поддръжка за Тел Авив, по този начин и средства за покриване на разноските за американските военни интервенции в отговор на офанзиви в последно време.

Пакетът от помощ за Индо-тихоокеанския район на собствен ред възлиза на 8,12 милиарда $, отбелязва Ройтерс.

След седмици на неустановеност за това дали водачите на републиканците в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати ще разрешат на съпартийците си да гласоподават помощта, Джонсън съобщи в понеделник, че е решил да раздели законопроекта на Сената на стойност 95 милиарда $ на обособени елементи.

След мощен напън от страна на хардлайнерите, които се опълчват на законопроектите за разноските, Джонсън стартира през днешния ден да разгласява текста им, като гласуването за окончателното им приемане ще се състои в събота вечерта, с цел да се обезпечи време за диспути и ремонти.

Контролираният от демократите Сенат одобри пакета с военна помощ със солидно двупартийно болшинство от близо две трети от гласовете през февруари, а поддръжниците на пакета споделиха, че той ще премине през Камарата на представителите с сходен резултат, в случай че Джонсън разреши гласуването, показва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР