Камарата на представителите на САЩ снощи прие законопроект, предвиждащ предоставянето

...
Камарата на представителите на САЩ снощи прие законопроект, предвиждащ предоставянето
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ прие законопроект за помощ за Израел на стойност 14,3 милиарда долара

Камарата на представителите на Съединени американски щати нощес одобри законопроект, предусещащ даването на помощ за Израел на стойност 14,3 милиарда $, макар че Белият дом бе призовал към помощта за Израел да бъде включено и в допълнение финансиране в областта на сигурността за Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Законопроектът беше признат с 226 гласа и 196 " срещу ". Двама републиканци гласоподаваха " срещу ", а 12 демократи поддържаха законопроекта, предава Си Ен Ен.

В опит да се компенсират разноските за помощта за Израел законопроектът планува да бъде кратко финансиране на стойност 14,3 милиарда $ от американската данъчна работа. Безпартийната Бюджетна работа на Конгреса обаче съобщи, че предлагането за компенсиране на помощта за Израел посредством орязване на финансирането на данъчната работа ще увеличи държавния недостиг и ще докара до загуба на доходи, възлизащи на към 26,8 милиарда $ в границите на 10 години.

Лидерът на болшинството в горната камара Чък Шумър съобщи, че законопроектът на Конгреса е " предложение със съществени дефекти ", което ще бъде отхвърлено от Сената. Демократите възразяват против обстоятелството, че в законопроекта не се планува помощ за Украйна, както и против плануваното редуциране на финансирането за данъчната работа.

По думите на Шумър Сенатът " няма да прегледа това цялостно със съществени дефекти предложение на Републиканската партия ". " Вместо това ще работим дружно по наш двупартиен незабавен пакет с помощи, в който се включва помощ за Израел и Украйна, конкуренция с китайското държавно управление и филантропична помощ за Газа ", добави той.

Камарата на представителите и Сенатът имат дълбоки различия в миг, когато крайният период за възобновяване на финансирането на американското държавно управление, 17 ноември, изтича, като заплашвйки да блокира работата на държавното управление, отбелязва Ройтерс.

Новият ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън отбрани решението си да свърже помощта за Израел със редуциране на финансирането за данъчната работа и даде сигнал, че не би подкрепил незабавен спомагателен пакет, в случай че в него не са включени обезщетения.

" Редът на Украйна ще пристигна напълно скоро, тя е последваща ", сподели Джонсън. " Вие сте ме чували да споделям, че желаеме да съвместим сигурността на границите с Украйна… Ако ще се грижим за граница в Украйна, би трябвало да се погрижим и за границата на Америка ", сподели още той.

Джонсън също по този начин още веднъж повтори, че счита, че " ще ни би трябвало още една краткотрайна мярка за финансиране ", с цел да се избегне прекъсване на работата на държавното управление на 17 ноември и сподели, че поддържа такава мярка със период до 15 януари, само че по думите му към момента се обмисля по какъв начин тъкмо ще наподобява тя.

По-рано Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън ще наложи несъгласие на всеки законопроект за помощ за Израел, който не взема под внимание други въпроси в областта на сигурността, в това число поддръжката за Украйна.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР