Камарата на представителите на САЩ прие законопроекта за държавно финансиране

...
Камарата на представителите на САЩ прие законопроекта за държавно финансиране
Коментари Харесай

Камарата на представителите одобри федералното финансиране за $1,2 трлн.

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроекта за държавно финансиране на стойност 1,2 трлн. $, като той получи по-голяма поддръжка от страна на демократите, в сравнение с болшинството републиканци, което докара до нова опасност за премахване на ръководителя на Долната камара на Конгреса - републиканеца Майк Джонсън, оповестява Ройтерс.

Законопроектът за държавния бюджет беше признат с 286 против 134 гласа, след което беше изпратен от доминирания от Демократическата партия Сенат, който също би трябвало да го гласоподава преди крайния период в среднощ локално време. В противоположен случай, елементи от Министерството за вътрешна сигурност, от Службата за вътрешни доходи, от Министерствата на правораздаването и на финансите и Държавните отдели ще стартират да затварят.

Този ход бележи сериозна стъпка към преустановяване на повече от шестмесечна борба за обсега на разноските на Вашингтон за фискалната година, почнала на 1 октомври 2023 година и приключващ на 30-септевмри 2024 година

Кредитните рейтингови организации предизвестиха, че повтарящата се съвсем годишно рискована политическа игра в последните минути

може да навреди на кредитоспособността на федерално държавно управление, което сега има дълг от над 34,6 трилиона $.

Законопроектът за държавното финансиране беше призната в Камарата на представителите със 185 гласа на демократите и 101 от Републиканката партия, което накара твърдолинейният републиканец Марджъри Тейлър Грийн да изиска мярка за премахване на ръководителя на Долната камара на Конгреса - републиканците Майк Джонсън.

Самият Джонсън зае този пост през предишния октомври, откакто хардлайнери, ядосани, че неговият предходник Кевин Маккарти е приел мярката за краткотрайно държавно финансиране макар техните възражения, го смъкнаха от лидерския пост.

Марджъри Тейлър Грийн обаче сподели, че няма да упорства за неотложно гласоподаване на препоръчаната мярка за премахване на Майк Джонсън:

" Днес подадох молбата за неговото премахване. Но това е по-скоро предизвестие,

в сравнение с предупреждение за уволнени ", уточни пред кореспонденти републиканецът от Северна Каролина.

Последното отчасти прекъсване на работата на федералното държавно управление се случи от 22 декември 2018 година до 25 януари 2019 година - по време на президентството на Доналд Тръмп. Рекордно дългото спиране на държавните услуги пристигна, когато републиканците настояха за средства за създаване на стена по границата на Съединени американски щати с Мексико и не съумяха да реализират договорка с демократите.

Настоящият законопроект от 1012 страници планува финансиране в размер на 886 милиарда $ за Министерството на защитата,

в това число нарастване за американската армия.

Той също по този начин обгръща организации, вариращи от Министерството на вътрешната сигурност, Службата за вътрешни доходи и Министерството на правораздаването, дружно с Министерството на финансите и Държавните департаменти.

В Камарата на представителите обаче продължава " да кипи " обособен противоречив въпрос, като партийни водачи, като се изключи Майк Джонсън, незабавно приканват за дефинитивно приемане на пакета за помощта за сигурността в размер на 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван, утвърден преди време от Сената.

Някои републиканци се противят да продължат да поддържат Украйна против съветската военна инвазия в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР