Камарата на представителите на САЩ прие в сряда законопроект, забраняващ

...
Камарата на представителите на САЩ прие в сряда законопроект, забраняващ
Коментари Харесай

В САЩ са на път да забранят TikTok

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри в сряда законопроект, забраняващ TikTok в Съединените щати, в случай че видео платформата не бъде продадена от нейния китайски притежател, оповестява CNN . Конгресмени настояват, че актуалната конструкция на благосъстоятелност на TikTok е опасност за националната сигурност. В отговор TikTok упрекна законодателите, че " бързат " да одобрят законопроекта.

Камарата на представителите в Съединени американски щати одобри законопроект, който принуждава ByteDance да продаде TikTok или обществената мрежа ще бъде неразрешена в Съединени американски щати.

В сряда (13 март) Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри с голямо болшинство законопроект (356 " за " и 65 " срещу " ), който дава на китайския притежател на TikTok - ByteDance  към шест месеца да се освободи от американските активи на приложението за къси видеоклипове или ще се изправи пред възбрана.

Законопроектът е признат с 352 гласа, с двупартийна поддръжка, само че е изправен пред по-несигурен път в Сената, където някои избират друг метод към регулирането на приложенията с задгранична благосъстоятелност, пораждащи опасения за сигурността на Съединени американски щати.

Съдбата на TikTok, който се употребява от към 170 милиона американци, се трансформира в главен въпрос във Вашингтон. Законодателите декларират, че техните офиси са получили огромен брой позвънявания от консуматори на TikTok в тийнейджърска възраст, които се опълчват на законодателството, като " размерът на жалбите от време на време е надхвърлял броя на позвъняванията с искане за преустановяване на огъня сред Израел и ХАМАС в Газа ".

" Този развой беше скришен и законопроектът беше прокаран по една единствена причина: това е възбрана ", разяснява представител на TikTok след гласуването, като прибавя, че се надява Сенатът " да вземе поради обстоятелствата и да се вслуша в гласоподавателите си ", когато преглежда законопроекта, предава Reuters.

Мярката е последният от поредицата ходове във Вашингтон в отговор на опасенията на Съединени американски щати за националната сигурност, свързани с Китай, които обгръщат браншове от транспортни средства през усъвършенстваните чипове за изкуствен интелект до крановете в американските пристанища.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР