Камарата на представителите на САЩ одобри широкообхватен законопроект, определящ политиката

...
Камарата на представителите на САЩ одобри широкообхватен законопроект, определящ политиката
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри рекордни разходи за отбрана

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди широкообхватен законопроект, определящ политиката на американското министерство на защитата, само че възможностите той да се трансформира в закон са неразбираеми, откакто републиканците прибавиха към него серия от ремонти, свързани с настоящи обществени въпроси.

Законът за националната защита за финансовата 2024 г, който дефинира политиката на Пентагона и планува разноски на стойност 886 милиарда $, беше утвърден с 219 на 210 гласа. Гласуването беше значително по партийна линия, което е отклоняване от типичната двупартийна поддръжка за този тип законопроекти.

 
Радикални стратегии, които отклоняват нашите бойци от бойната подготвеност, в този момент са отстранени. Ще се влага повече в авангардни технологии, които са от значително значение за бъдещето на тази страна и за опазване на свободата по света пред въздигането на Китай и Русия. Ще бъдат спестени 40 милиарда $ на данъкоплатците, защото този законопроект изкоренява разточителното харчене.
Кевин Маккарти – ръководител на Камарата на представителите

В текста, утвърден от Камарата на представителите, се включват нарастване на заплатите на военнослужещите, начинания за противопоставяне на Китай и спомагателни 300 милиона $ за подкрепяне на Украйна.

 
Неблагоразумно е, че радикалните политици са подготвени да застрашат нашата военна подготвеност и нашата национална сигурност, с цел да прокарат своята непопулярна партийна стратегия. Крайно настроени законодатели се заеха с разделящи, рискови ремонти, в това число такава, която би попречила на военнослужещите дами да получат достъп до сериозно значими грижи за аборт.
Грег Стантън – конгресмен от Демократическата партия 

Повечето демократи не поддържаха законопроекта, откакто републиканското болшинство в Камарата на представителите гласоподава съвсем напълно по партийна линия за ремонти, свързани с настоящи обществени въпроси, за които настояваше твърдото дясно крило на партията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР