Камарата на представителите на САЩ одобри пакет с инициативи на

...
Камарата на представителите на САЩ одобри пакет с инициативи на
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ утвърди програма за намаляване на инфлацията за 430 милиарда долара

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди пакет с начинания на президента Джо Байдън на стойност 430 милиарда $ за понижаване на инфлацията, предадоха организациите.

Горната камара на Конгреса, Сенатът, одобри още предходната седмица законопроекта, който носи името " Закон за понижаване на инфлацията ", и в този момент той отива за автограф при президента. Той самият по-рано разгласи, че има намерение да го подпише.

Законопроектът, текстът на който е от 755 страници, включва цялостен ред ограничения, включително за намаление на бюджетния недостиг, понижаване на разноските на жителите за опазване на здравето и противопоставяне на изменението на климата. Освен това той планува и увеличение на данъчното облагане за огромните корпорации, което отчасти би трябвало да обезпечи постъпленията на средства, нужни за предлаганите в законопроекта стратегии. Правителството на Съединени американски щати чака всички тези ограничения в бъдеще да разрешат инфлацията в Щатите да намалее. Приетите стъпки се употребяват с поддръжката на ръководещата Демократическа партия.

Камарата ги одобри с 220 гласа " за " против 207 " срещу ". " За " гласоподаваха демократите, " срещу " републиканците.

Конгресмените прекъснаха лятната си почивка, с цел да гласоподават пакета с начинания.

Приемането му, което в един миг изглеждаше много мъчно, е значима победа за Байдън и демократите преди тазгодишните избори, която те се надяват да помогне Демократическата партия да резервира контрола си над Конгреса, означават организациите.

На 8 ноември в Съединени американски щати ще бъдат създадени междинни избори, на които гласоподавателите ще решат накъде ще се наклони салдото на силите в Конгреса преди президентските избори през 2024 година Републиканците са любимци за спечелването на болшинство в Камарата на представителите, само че е допустимо да открият надзор и над Сената.

Приетият законопроект е и най-големият пакет с начинания в американската история, отдаден на климата, означават организациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР