Камарата на представителите на САЩ (Конгресът) гласува законопроект за суспендиране

...
Камарата на представителите на САЩ (Конгресът) гласува законопроект за суспендиране
Коментари Харесай

Сделката за дефолта мина в Конгреса

Камарата на представителите на Съединени американски щати (Конгресът) гласоподава законопроект за прекратяване на лимита на държавния дълг до 1 януари 2025 година, до момента в който законодателите се надпреварват да предотвратят пагубен банкрут. Това заяви Си Ен Ен.

След това законопроектът ще би трябвало да бъде признат от Сената, с цел да бъде изпратен на президента Джо Байдън за сключване.

В Сената всеки един законодател може да забави бързото гласоподаване и към момента не е ясно по кое време ще се организира окончателното гласоподаване.

Срокът за приемане на законопроекта в Конгреса е извънредно къс и няма доста благоприятни условия за неточности, което оказва голям напън върху управленията и на двете партии.

Предварителната договорка за дълга беше реализирана сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и републиканците от Камарата на представителите, водени от ръководителя на Камарата Кевин Маккарти.

Споразумението беше подкрепено от 149 републиканци и 165 демократи, а против него се оповестиха 71 републиканци и 46 демократи.

По двама представители от всяка страна се въздържаха. Общо законопроектът получи 314 гласа „ за “ и 177 „ срещу “.

Законопроектът, който има за цел да спре използването на лимита на дълга на Съединени американски щати в размер на 31,4 трилиона $ до 1 януари 2025 година, т.е. до идващите президентски избори, ще бъде подложен на последващо гласоподаване в Сената.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР