Камарата на представителите на САЩ гласува за удължаване и разширяване

...
Камарата на представителите на САЩ гласува за удължаване и разширяване
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ гласува за разширяване подслушването на телефони

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за удължение и разширение на раздел 702 от Закона за контрол на задграничното разузнаване (FISA) - противоречива стратегия за подслушване на телефонните диалози в Съединени американски щати, оповестява Wired.

Въпреки опасенията от злоупотреби от страна на държавното управление, законът беше признат с резултат 273-147 гласа, удължавайки програмата с две години.

Раздел 702 разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да подслушва диалози сред американци и задгранични жители в чужбина, като прихваща стотици милиони позвънявания, текстове и имейли годишно.

Въпреки че държавното управление твърди, че задачата му са единствено чужденци, притежаващи " информация на задграничното разузнаване ", безчет известия на американци също са подложени на наблюдаване, което провокира у тях опасения по отношение на неприкосновеността на персоналния живот.

Законопроектът на Камарата на представителите освен удължава програмата, само че и уголемява определението за снабдители на информационни услуги.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР