Камарата на представителите на САЩ гласува да предаде на Сената

...
Камарата на представителите на САЩ гласува да предаде на Сената
Коментари Харесай

Доналд Тръмп загази! Започва импийчмънт процес

 Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава да съобщи на Сената случая за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, отваряйки пътя за историческия развой на 45-ия президент за корист с власт, предава AFP.

При прецизно гласоподаване по партийна линия, Камарата утвърди резолюция, с която назначава седем ръководители на импийчмънта - екипа обвинители за процеса - и ги овласти да предадат двете обвинявания против Тръмп на Сената по-късно денем.

Председателят на Конгреса Нанси Пелоси повтори настояването си Сенатът да извика очевидци от обкръжението на Тръмп да дадат показания и да бъдат изискани документи, които бяха отказани при първичното следствие, предупреждавайки,че Сенатът ще бъде упрекнат за " прикриване “ на обстоятелствата, в случай че не го направи.

Американският водач е упрекван в корист с власт, обвързвано с оказване на напън върху украинското държавно управление да проверява политически съперници. Другото обвиняване е за възпрепятстване на Конгреса по време на следствие на демократите.

Тръмп писа в " Туитър ", че процесът по импийчмънт, който ще стартира идната седмица в Сената, е още една " машинация " на демократите.

" Пак се стартира, още една машинация на демократите, които не вършат нищо. Цялата тази работа се допуска, че би трябвало да бъде свършена от Камарата на представителите, а не от Сената ", оплака се американският водач в обществената мрежа.

Очакваното тестване, което се чака да стартира във вторник в следения от републиканците Сенат и ще продължи няколко седмици, ще бъде едвам третото на американски президент и ще реши дали Тръмп ще бъде отхвърлен от поста си.

Процесът против президента Доналд Тръмп в Сената е съвсем несъмнено, че ще завърши в границите на две седмици, съобщи почитан представител на администрацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР