Камарата на представителите на Съединените щати прие с огромно мнозинство

...
Камарата на представителите на Съединените щати прие с огромно мнозинство
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който ще забрани TikTok на фона на опасения за националната сигурност

Камарата на представителите на Съединените щати одобри с голямо болшинство законопроект, който в последна сметка може да забрани платформата за обществени медии TikTok в страната, в последния си залп против Китай и огромни технологии.

Законопроектът получи безапелационна двупартийна поддръжка с 352 против 65 гласа „ за “. Сега се насочва към 100-членния Сенат, където вероятностите му не са толкоз ясни. От своя страна президентът Джо Байдън сподели, че ще подпише законопроекта, в случай че стигне до бюрото му.

Ако това се случи, китайският притежател на TikTok ByteDance ще получи към шест месеца да се откаже от активите си в Съединени американски щати или приложението му за шерване на видео ще бъде неразрешено в Съединени американски щати.

Законодателството произтича от опасения, че ByteDance е длъжен на китайското държавно управление. Правителствени чиновници показаха опасения, че данните, които TikTok събира от своите към 170 милиона американски консуматори, могат да съставляват опасност за националната сигурност.

Последни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР