Камарата на представителите на Конгреса на САЩ трябва спешно да

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ трябва спешно да
Коментари Харесай

Байдън: Конгресът трябва спешно да приеме новите пакети военна помощ за Украйна и Израел

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати би трябвало незабавно да одобри законопроектите за нова военна помощ за Украйна и Израел и за филантропична помощ за Газа, прикани американският президент Джо Байдън в публикация, оповестена през днешния ден от в. " Уолстрийт джърнъл ", представена от Франс прес.

" Въпреки че и двете страни са изцяло способни да пазят личния си суверенитет, те зависят от американската помощ, в това число от оръжия, с цел да го създадат. А ние се намираме в решителен миг ", написа американският президент.

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, републиканецът Майк Джонсън разгласи в понеделник, че през седмицата ще подложи на гласоподаване четири законопроекта: един за подкрепяне на Украйна, един за Израел, трети за подсилване на съдружниците на Съединени американски щати в Индо-тихоокеанския район и четвърти за приемане на спомагателни ограничения за противопоставяне на съперниците на Вашингтон и подсилване на националната сигурност.

Белият дом изрази през вчерашния ден внимателна поддръжка за тези нови законопроекти. Досега обаче Байдън не е изразявал своята открита поддръжка за тях, показва Агенция Франс Прес.

" Както Украйна, по този начин и Израел са атакувани от дръзки врагове, които се стремят да ги унищожат ", показва в публикацията си Байдън.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР