Камарата на представителите на Конгреса на САЩ с голямо мнозинство

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ с голямо мнозинство
Коментари Харесай

Удар в гърба за Тръмп

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати с огромно болшинство одобри законопроекта за бюджета на Съединени американски щати в региона на защитата, на който президентът Доналд Тръмп сподели, че ще наложи несъгласие, съобщи Ройтерс.

Бюджетът възлиза на 740 милиарда $ и бе утвърден с 335 гласа „ за “ против 78 срещу. Тази разлика е задоволителна, с цел да се отхвърли ветото, дадено от Тръмп, показва Българска телеграфна агенция.

През идващите дни законодателството се чака да бъде утвърдено и от Сената.

Една от ограниченията, които Тръмп е подлагал на критика, е преименуването на военни бази, носещи имена на генерали от Конфедерацията. Това обаче се поддържа и от долната камара, в която болшинство имат демократите, и от Сената, който е под контрола на републиканците. Тръмп е неудовлетворен и от обстоятелството, че в законопроекта не се планува анулация на раздел 230 от закона за етиката в областта на връзките, който пази компании като Алфабет, Туитър и Facebook от правосъдни искове поради наличие, оповестено на техните платформи.

Проектобюджетът съдържа и текст за разширение на глобите против газопроводите „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “, съобщи ТАСС.

В рамките на плана е утвърдена и самодейността за наложително налагане на наказания на Турция поради пазаруването на съветските зенитни ракетни системи С-400. Не по-късно от 30 дни след влизането в действие на закона за бюджета президентът е задължен да вкара пет или повече ограничаващи ограничения във връзка с всяко лице, умишлено взело участие в придобиването на системите С-400, се споделя в документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР