Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие плана на

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие плана на
Коментари Харесай

Американският Конгрес окончателно одобри плана на Байдън за възстановяване

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри проекта на президента Джо Байдън, съдържащ ограничения в поддръжка на стопанската система и на американците, наранени от коронавирусната рецесия. Планът е на стойност 1,9 трилиона $, предадоха международните организации.

Той бе подсилен от 220 членове на Камарата, а против него гласоподаваха 211 конгресмени, измежду които и един демократ. В събота проектът беше признат и в Сената на Конгреса. В петък Байдън ще подпише законопроекта, съдържащ ограниченията, заложени в проекта.

Съгласно тях милиони американци, наранени от коронавирусната рецесия, ще получат чекове с директни помощи до 1400 $ на човек или до 2800 $ на фамилна двойка, както и още 1400 $ за зависещо от този човек или тази двойка лице. Общата сума за тези помощи е 400 милиарда $. Пълната сума от тази помощ ще получат двойки с годишни доходи от 150 000 $ и лица с годишни доходи от 75 000 $. При лицата и двойките с по-големи доходи, чекът ще бъде по-малък. Помощите ще стартират да се изплащат още този месец.

По 300 $ седмично ще бъдат плащани като обезщетение за безработица на 9,5 милиона останали без работа поради коронавирусната рецесия американци. Тази мярка ще продължи до 6 септември.

Предвидени са и 350 милиарда $ помощи за щатските и локалните управляващи, в чиито бюджети се отвори дупка поради пандемията. С тези пари те ще могат да разполагат до края на 2024 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР