Камарата на представителите на Конгреса на САЩ подкрепи инициативата за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ подкрепи инициативата за
Коментари Харесай

Създават независима двупартийна комисия за разследване на безредиците в Капитолия

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати поддържа самодейността за основаване на самостоятелна двупартийна комисия за следствие на безредиците от 6-ти януари в . 252-ма законодатели гласоподаваха в поддръжка на документа, а 175 против, осведоми ТАСС. Законопроектът в този момент ще бъде изпратен за разглеждане в Горната камара (Сената).
През февруари ръководителят на Народното събрание Нанси Пелоси, калифорнийски демократ, разгласи нуждата от основаване на самостоятелна комисия, която да „ разбере истината за случилото се “ на 6-ти януари. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа това предложение. Държавният глава ще би трябвало да утвърди решението на законодателите за сформирането на самостоятелна комисия, в случай че то бъде признато.
 Заключение: Единият от починалите служители на реда при щурма на Капитолия е умрял от инсулт Заключение: Единият от починалите служители на реда при щурма на Капитолия е умрял от инсулт
Полицейският чиновник на Капитолия Брайън Синик е починал от естествена гибел след щурма на американския конгрес от поддръжници на...
Припомняме, че на 6-ти януари поддръжниците на републиканеца Доналд Тръмп, който тогава беше президент на страната, нахлуха в постройката на Конгреса , с цел да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори, извършени на 3-ти ноември и извоювани от демократа Байдън. По време на протестите в самата постройка полицията стреля и умъртви протестиращия. Освен това, има регистрирани несвързани смъртни случаи на още трима души, квалифицирани като незабавни медицински случаи. След конфликтите почина и служител на реда от Капитолия.
Междувременно, Министерството на защитата на Съединени американски щати не е получавало претенции за удължение след 23-ти май на интервала за разполагане на чиновници на Националната армия на страната на територията на Конгреса, с цел да се подсигурява сигурността му. Това заяви представителят на Пентагона Джон Кирби. " Към днешна дата в митрополитския окръг Колумбия има 2149 военослужещи от Националната армия на тази задача, наречена " Конгресна сигурност ". Очаква се интервенцията да завърши в неделя, 23-ти май. И не сме получили претенции за удължаване„, посочи Кърби. Крайният период беше продължен през март от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. В същото време, към 5,2 хиляди бойци от Националната армия преди този момент са взели участие в обезпечаването на сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР