Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри план за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри план за
Коментари Харесай

САЩ с 8000 допълнителни визи за афганистанци, подпомагали американците

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди проект за спомагателни 8000 специфични имигрантски визи за афганистанци, подпомагали американците по време на задачата им в Афганистан. След цялостното евакуиране на американските сили от тази страна, афганистанците, които са работили с тях може да бъдат взети на прицел, съобщи Ройтерс.

Законопроектът бе подсилен от 407 конгресмени, а срещу гласоподаваха единствено 16 души. Сега той ще бъде прегледан и в Сената.

Миналия месец американският държавен секретар Антъни Блинкън призна, че има към 18 000 възможни претенденти за специфични визи от Афганистан.

Специална имиграционна визова стратегия е разполагаем на афганистанците, работили с американското държавно управление или американските военни. От декември 2014 година Вашингтон е издал 26 500 сходни визи.

По-късно този месец Съединени американски щати ще стартират да изтеглят от Афганистан претендентите по специфичната визова стратегия. Първа група от тях ще бъде докарана във военна база в щата Вирджиния и там те ще изчакат завършването на процеса по издаване на визите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР