Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасянето

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасянето
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри затягането на санкциите срещу Северен поток - 2 и Турски поток

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди единомислещо внасянето на корекция за стягане на глобите против газопроводите " Северен поток - 2 " и " Турски поток " в плана за отбранителния бюджет за идната финансова година (в Съединени американски щати тя стартира на 1 октомври). Гласуването беше излъчено онлайн на уеб страницата на долната камара на законодателния орган на Съединените щати, съобщи ТАСС.

Инициативата има за цел да затегне съществуващите наказания във връзка с съветските газопроводи " Северен поток - 2 " и " Турски поток ". В края на декември предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа военния бюджет за настоящата финансова година, който задължава американското държавно управление да наложи наказания на двата плана, осведоми Българска телеграфна агенция.

В поправката става дума за въвеждане на рестрикции против задгранични лица, които в забележителна степен способстват за продажбата, арендата или даването на плавателни съдове за полагането на тръби, предопределени за построяването на " Северен поток - 2 " и " Турски поток ".

Миналата седмица висшият представител на Европейски Съюз за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че Евросъюзът твърдо се афишира срещу едностранни наказания и закани за използването им от страна на Съединени американски щати, които вредят на ползите на европейски компании, в това число във връзка с газопроводите " Северен поток - 2 " и " Турски поток ", тъй като сходни ограничения са в прорез с интернационалното право.

Проектът " Северен поток - 2 " планува да бъдат построени две тръби от газопровод с обща мощ 55 милиарда куб. м. на година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Понастоящем той е приключен на 93 %. Спирането на реализирането на плана беше обвързвано с това, че през декември 2019 година поради глобите на Съединени американски щати швейцарската компания " Олсийз " спря работата по тръбопровода и изтегли плавателните си съдове.

Самият план за военния бюджет на Съединени американски щати към момента следва да мине през комплициран развой по одобряване и в Камарата на представителите, и в Сената на Конгреса. След като двете камари на законодателния орган одобрят своите версии на проектобюджета, ще бъде свикана комисия за координиране на детайлите на двата плана.

Двете камари по-късно ще би трябвало да одобряват съгласувания документ, след което той отива за автограф при президента. Целият този развой нормално трае до есента, началото на зимата, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР