Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела

...
Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела
Коментари Харесай

Куршум вместо инжекция! Американски щат въведе разстрела кат...

Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина утвърди разстрела като опция на електрическия стол или смъртоносната инжекция за наказаните на смъртно наказване, съобщи Асошиейтед прес.

Този въпрос е бил издигнат за разискване заради дефицита на смъртоносни инжекции. Според новия законопроект, при положение на дефицит на инжекция, пандизчията ще би трябвало да избира сред електрически стол или разстрел.

Документът на Камарата на представителите е леко модифицирана версия на план, утвърден от държавния Сенат през март. Затова законът ще бъде наново утвърден от Сената и изпратен до губернатора, който към този момент даде обещание да го подпише.

В момента 37 души, наказани на смъртно наказване, се държат в държавните затвори, трима от тях са изчерпали опцията за обжалване и вследствие на това би трябвало да бъдат екзекутирани.

Южна Каролина ще се трансформира в четвъртия щат на Съединени американски щати, който ще разреши разстрел като смъртно наказване. Очаква се обаче новите правила за осъществяване да бъдат оспорени в съдилищата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР