Камарата на представителите на американския Конгрес одобри вчера създаването на

...
Камарата на представителите на американския Конгрес одобри вчера създаването на
Коментари Харесай

Камарата на представителите одобри създаването на комисия, която да разследва щурма на Капитолия

Камарата на представителите на американския Конгрес утвърди през вчерашния ден основаването на специфична комисия, която да проверява безредиците на Капитолия на 6 януари, съобщи Ройтерс.

Предложението за основаване на комисията бе подкрепено от 222 конгресмени. Срещу него гласоподаваха 190. Конгресмените като цяло гласоподаваха по партиен симптом (демократите - " за ", а републиканците - " срещу " ), като се изключи двама представители на Републиканската партия - Лиз Чейни и Адам Кинзингър. Тези двама конгресмени републиканци поддържаха основаването на комисията.

Кинзингър, който е един от най-видните критици републиканци на някогашния американски президент Доналд Тръмп, съобщи преди гласуването, че е податлив да се причисли към ръководеното от демократите следствие.

Специалната комисия ще се състои от по 13 конгресмени от двете партии. Тя ще има пълномощията да издава призовки, което, хипотетично, значи, че ще може да призове Тръмп като очевидец по отношение на следствието.

На 6 януари тази година последователи на тогавашния президент републиканец Доналд Тръмп проникнаха в постройката на американския Конгрес, с цел да попречат на одобряването на резултатите от създадените през ноември предходната година американски президентски избори, извоювани от демократа Джо Байдън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР