Камарата на общините в парламента на Великобритания представи доклад за

...
Камарата на общините в парламента на Великобритания представи доклад за
Коментари Харесай

Британски доклад: Танковете ни не могат да се мерят с руските

Камарата на общините в Народното събрание на Англия показа отчет за развиването на бронираните сили на страната, в който изрази угриженост, че английската войска евентуално ще загуби възможна танкова борба с съветските въоръжени сили. Според специалистите, основният английски военен танк " Челенджър 2 " (Challenger 2) надали ще може да устои на съветският " Армата ".

" Бронираните сили на Англия рискуват както количествено, по този начин и качествено да изгубят в военен конфликт с евентуален равносилен съперник - Русия ", се споделя в отчета, представен от Gazeta.ru

Документът показва, че след края на Студената война в края на 80-те години английската военна техника стартира да остарява. През 1990 година Англия имаше към 1200 съществени бойни танка в арсенала си, а през днешния ден има единствено 227, а тези, които останаха, се нуждаят незабавно от рационализация. В края на 90-те години Англия се пробва да направи своите бронирани сили по-мобилни и подобаващи за експедиционни войни против непредвидени съперници. Лондон обаче даде желание на финансирането на битката с кибер заканите, увеличавайки способността за водене на осведомителна война и други благоприятни условия.

„ В резултат на това английската войска във война против равнопоставен съперник в Източна Европа през идващите няколко години - евфемизъм за Русия - ще бъде принудена да употребява остарели бронирани машини с неприятна механика, които надалеч отстъпват по огнева мощност на актуалните ракети и артилерийски системи ", се споделя в отчета.

Challenger 2 е единственият главен военен танк в английската войска, влезнал в употреба в края на 90-те години и представляващ пика на английското произвеждане на танкове след края на Втората международна война.

Развитието на Русия от ново потомство на главния военен танк T-14 Armata поражда опасения по отношение на способността на Challenger 2 да устои на тази нова опасност, безпокоят се в Обединеното кралство.

„ Наземните сили на Русия през днешния ден са по-готови за пердах, в сравнение с в средата на 90-те. Те са в нараснала подготвеност и имат богат военен опит.Техните маневрени формирования включват напълно нови типове съоръжение, както и огромен брой осъвременени платформи, като танка T-72B3 “, се акцентира в отчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР