Камарата на общините в Лондон стартира пилотна програма за обучение

...
Камарата на общините в Лондон стартира пилотна програма за обучение
Коментари Харесай

Защо британските депутати ще преминат обучение за борба с несъзнателния расизъм?

Камарата на общините в Лондон започва пилотна стратегия за образование на депутатите за битка с „ несъзнателните пристрастия “ и сътвори работна група за битка с расизма в Народното събрание. Това става откакто редица народни представители са се оплакали от дискриминация, написа английският народен всекидневник The Times, представен от организация " Фокус ".
Според изданието висши членове на изпълнителния съвет на Камарата на общините са изразили взаимност към депутати от етническите малцинства и са дали обещание да подобрят обстановката им. Междупарламентарна група, основана в отговор на придвижването „ Животът на черните коства “, е основана за да помогне за битката с дискриминирането и понижаване на неравенството в Камарата на общините. 
Вестникът напомня, че по-рано членове на Народното събрание са показали доказателства за две следствия на тормоз, само че са били разочаровани от неналичието на прогрес по случаите. Доклад от 2018 година открива, че няколко представители на малцинствата „ оповестяват за расистки злоупотреби или постоянно отказван достъп до избрани елементи на постройката “, а други - за полов или породист „ тормоз “. 
Освен това съгласно The Times предходната година трима висши чиновници са напуснали постовете си поради „ опасения по отношение на расизма “.
 Британският лист със страни за Коронавирус карантина - за какво България е там? Британският лист със страни за Коронавирус карантина - за какво България е там?
Португалия може да бъде върната в листата на страните, идващите от които подлежат на 14-дневна самоизолация във Англия - са...
Както се отбелязва в публикацията, за чиновниците на Народното събрание образованието за установяване на „ неумишлено користолюбие “ се организира от 2016 година, само че за депутатите програмата се организира за първи път в тестов режим.
Проучване на парламентарна работна група по въпросите на малцинствата, оповестено през февруари тази година, откри, че депутати на етническите малцинства по-често са били обект на инцидентни инспекции на служебните им карти.
В изказване Камарата на общините отбелязва, че „ расизмът няма място в Народното събрание “. „ Признаваме, че имаме още доста работа и слушаме, учим се и подхващаме дейности за унищожаване на бариерите и понижаване на неравенството в бъдеще “, се споделя още в публикувания текст.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР