Камарата на общините отхвърли в понеделник вечер предложението на британския

...
Камарата на общините отхвърли в понеделник вечер предложението на британския
Коментари Харесай

Борис Джонсън пак не успя да насрочи предсрочни избори във Великобритания

Камарата на общините отхвърли в понеделник вечер предлагането на английския министър председател Борис Джонсън за произвеждането на предварителни парламентарни избори на 12 декември, предадe Ройтерс.

Инициативата на Джонсън бе подкрепена единствено от 299 депутати при нужни 434 гласа, т.е. две трети от общия състав на камарата. Против се оповестиха 70 депутати, а членовете на опозиционната Лейбъристка партия се въздържаха от гласоподаване, с което осуетиха проектите на премиера.

След като не съумя да събере нужната поддръжка от две трети в Народното събрание за предлагането си за избори, министър председателят сподели, че още през днешния ден държавното управление ще внесе законопроект за произвеждането на избори на същата дата. За разлика от предходното гласоподаване законопроектът може да бъде утвърден с нормално болшинство.

Джонсън настоя, че страната се нуждае от нови избори, с цел да излезе от задънената улица с напускането си на Европейския съюз. " Не можем да позволим Народното събрание да остане
неподвижен. По един или различен метод би трябвало да отидем на избори ", сподели пред депутатите Джонсън

През септември лейбъристите в Народното събрание на два пъти блокираха опитите на Борис Джонсън да провокира нови избори, напомнят организациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР