Камарата на общините одобри снощи законопроекта за излизане на Великобритания

...
Камарата на общините одобри снощи законопроекта за излизане на Великобритания
Коментари Харесай

Законопроектът за Брекзит мина през долната камара на британския парламент

Камарата на общините утвърди нощес законопроекта за излизане на Англия от Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Нормативният акт мина в долната камара на английския парламент с 324 гласа " за " при 295 " срещу ".

" Ройтерс " дефинира изхода от гласуването като победа за премиера Тереза Мей над нейните политически съперници, които желаят " по-мек " Брекзит.

Сега обаче Мей я чака по-трудна задача. Законопроектът отива за разглеждане в Камарата на лордовете. Британският министър председател няма болшинство в значително проевропейски настроената горна камара на английския парламент, отбелязва " Ройтерс ".

Законът за Брекзит анулира този от 1972 година, с който Англия стана член на Европейския съюз, и имплементира европейски закони в английското законодателство. Той би трябвало да разреши на Англия да продължи да действа обикновено, до момента в който напусне Европейски Съюз - нещо, което е планувано да стане на 29 март 2019 година

Вчера в изявление пред евродепутатите ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дефинира Брекзит като злополука и съобщи, че в случай че британците желаят да останат, ще могат да го създадат.

Подобно изявление направи по-рано през седмицата и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (148)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР