Камарата на лордовете одобри даването на правомощия на британския парламент

...
Камарата на лордовете одобри даването на правомощия на британския парламент
Коментари Харесай

Ново поражение за британското правителство по казуса с ирландската граница

Камарата на лордовете утвърди даването на пълномощия на английския парламент да спре възможна договорка за излизане на Англия от Европейския съюз, която може да докара до обновяване на твърда граница на остров Ирландия, съобщи Ройтерс.

Горната камара на Народното събрание утвърди с 309 на 242 гласа корекция към държавния проект за Брекзит. Решението е следващо проваляне за държавното управление на министър-председателката Тереза Мей във връзка със законодателството, което публично ще постави завършек на участието на Англия в Европейски Съюз, съобщва БТА.

Единствената сухоземна граница на Англия след излизането й от Европейски Съюз ще бъде в Северна Ирландия. И двете страни споделят, че са решени да оставят отворена границата с Ирландия, само че към този момент не съумяват да намерят на практика метод за това.

Въпросът каква ще бъде обстановката сред Ирландия и Северна Ирландия, откакто Англия напусне Европейски Съюз, е изключително внимателен поради десетилетията принуждение в региона поради това дали той да бъде част от Англия или от Ирландия. Близо 3600 души бяха убити преди мирното съглашение от 1998 година

Има опасения, че възобновяването на граничните инспекции може още веднъж да разпали насилието.

Поправките на Камарата на лордовете към законопроекта за излизане на Англия от Европейски Съюз са подложени на критика от държавното управление и могат да бъдат анулирани в Камарата на общините, където Мей има работещо болшинство, въпреки и нежно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР