“Камък да вдигнеш, излиза проблем.Това ще се промени. Това каза

...
“Камък да вдигнеш, излиза проблем.Това ще се промени. Това каза
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Камък да вдигнеш, излиза проблем

“Камък да вдигнеш, излиза проблем.Това ще се промени. ” Това сподели пред БГНЕС, претендентът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

“Бюджетът е една от първите задания, с които ще се захванем още след изборите. Смятам да дадем добър образец за това какво да чакат жителите откъм създаването на бюджета ”, споделя Терзиев.

Камък да вдигнеш, излиза проблем

Според него при огромните инфраструктурни планове би трябвало да се види каква е плановата подготвеност и дали всичко заложено в финансовата стратегия може да се извърши.

“Средно 70% от финансовата стратегия се извършва, като това включва метрото, чиято успеваемост е доста по-висока, само че за всичко друго е към 50% ”.

По думите му е нужен е по-ясен развой при вземането на решения по плановете, идващи от районните кметове.

“Трябва да избегнем фаворитизирането на избрани региони за сметка на други и да увеличим това, което те биха получили, защото сега то е неуместно ниско. В момента средствата, с които районните кметове разполагат са към 300-400 хиляди лв. за настоящи поправки, 10 хиляди за просвета, 50-60 хиляди лв. за поддръжка на детски площадки. Това няма по какъв начин да сработи ”, отсича той.

Тротоарите и улична инфраструктура би трябвало да бъдат направени един път като хората

“А не ги ремонтираме на всеки две години. Нашият нов стандарт би трябвало да бъде ремонт от първия път. Не може за 4 години да се построи голяма бетонова джунгла, а да не могат да се построят няколко детски образователни заведения. Нашият фокус би бил върху детските градини, уголемение на настоящите, изграждане на нови, дотъкмяване на почналите планове ”, споделя той.

Най-доброто лекарство е прозрачността

“Кметът и администрацията имат една огромна естрада, от която да си споделят с всички заинтригувани страни и да дадат публичност на концепциите, а когато има и обществен напън, да бъде взето решението, което ще е в обществения интерес ”.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР