Към вечерта на 11 декември украинските енергетици са възстановили повечето

...
Към вечерта на 11 декември украинските енергетици са възстановили повечето
Коментари Харесай

Украйна се похвали, че е възстановила повечето генериращи мощности на енергийната система

Към вечерта на 11 декември украинските енергетици са възстановили множеството от индустриалните мощности в енергийната система на страната. Това сподели в ефира на локална телевизия ръководителят на борда на " Укренерго “ Владимир Кудрицки, представен от Укринформ.

" Към момента украинските енергетици са съумели да възстановят по-голямата част от генериращите мощности след ракетните офанзиви тази седмица “, съобщи Кудрицки.

В същото време вредите, нанесени от съветската ракетна офанзива на 5 декември, към момента не разрешават Топлоелектрическа централа да се употребяват на цялостен потенциал.

" Що се отнася до топлоелектрическите централи, тяхната дарба да създават електрическа енергия към момента не е цялостна и остава под тази при започване на седмицата преди първата масирана офанзива. Те се нуждаят от в допълнение време, с цел да възстановят работата си ", изясни ръководителят на Укренерго.

Компанията също чака, че тази седмица ще имат нови енергийни блокове от топлоелектрически централи в мрежата.

Почти половината от енергийната система на Украйна беше деактивирана заради съветски обстрел.

Според Владимир Кудрицки обстановката в украинската енергийна система е сериозна, само че остава управляема и енергетиците вършат всичко допустимо за възобновяване на енергийните доставки.

От 10 октомври съветските войски правят масирани офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна. Руснаците изпращат ракети и ирански дронове както против индустриалните мощности, по този начин и против електропреносната система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР